Yaşadığımız zaman diliminde kredi başvurusu yapmak artık çok kolay. Bankalar özellikle düşük tutarlar için büyük kolaylıklar sağlıyorlar. Bunlardan biri anında kredi olayıdır. Anında kredi başvurusunu iki yol ile yapabilirsiniz. Kredi başvurularından ilki online başvurudur. İçinde bulunduğumuz bu dijital çağda elbette şubeye gitmeden online başvuru yapmak büyük kolaylık sağlıyor. Bankaların sayfalarından ya da karşılaştırma sitelerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Özellikle karşılaştırma siteleri size çok yardımcı olur.

Çünkü, hem tüm bankaların faiz oranları, varsa dosya masrafları ve ödeme rakamlarını sunarak daha iyi bir tercih yapmanızı sağar hem de hemen ardından başvuru imkanı tanıyarak zamandan tasarruf sağlar. Bunun için internetten online başvuru formu doldurmanız yeterli. Bu bir kredi ön başvurusu oluyor. Ön başvurunuz onaylandığında, banka size dönüş yaparak alabileceğiniz kredi miktarını söylüyor ve bankaya iletmeniz gereken belgeleri sıralıyor. Eğer kendi bankanızdan başvuru yaptıysanız, kendilerinde gerekli belgeler bulunduğu için sizden yeniden belge istemeyebilirler.

Başka bir kredi başvurusu yapmanın yolu da SMS aracılığıyla kredi talebinde bulunmaktır. Yine online başvuruda olduğu gibi bu başvuru da ön başvuru olarak kabul ediliyor fakat sizden ilk etapta daha az bilgi istenir. Çoğu zaman ilk aşamada sadece T.C kimlik numaranızı iletmek yeterli olur. Bunun nedeni, bankalar T.C kimlik numaranız yardımıyla kredi notunuzu sorgulayabilmesidir. Kredi notu, bankaların kişilere kredi onayı vermesinde büyük önem taşıyor. Bu not,  kredi ödeme ve kredi kullanım alışkanlıklarınızın bir göstergesidir. Şimdiye kadarki ödemelerinizi düzenli yaptıysanız, kredi çıkma şansınız artıyor.

Anında Kredi Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?


Başvurunun incelenme ve geri dönüş süreci bankadan bankaya değişse dahi günümüzde sonuçlandırmalar hızlıdır. İncelemeler sonucu bankalar size genel olarak 1 ila 7 gün içerisinde dönüş yapmaktadır. Bu dönüş süresini etkileyen incelemeler şu şekildedir: Kredi başvuruları belirli bir süreç içerisinde incelenir ve bu inceleme çeşitli kademelerden geçirilerek sonuçlanır.

Genel merkeze kadar giden evraklarınız burada neticelenerek size sonucu bildirilir. İncelemeler sonuçlandıktan sonra kredi başvurunuz olumlu ya da olumsuz mutlaka size bildirilir. Olumlu sonuçlanan krediniz için bankaya gider ve son imzanızı atarsınız. Bu aşama sonrası banka gişelerinden aynı gün kredinizi nakit olarak almanız mümkündür. Ancak dilerseniz hesabınıza da aktarılabilir.

Kredi başvurusu sonuçlandıktan sonra kredinizi alabilmeniz için geçen süre bankadan bankaya değişmekle birlikte, 1 gün ile 5 gün arasında sürmektedir. Eğer şartlarınız kredi almaya müsait ise başvurunuz birkaç saat içerisinde de sonuçlanabilir. Ancak bu durumun banklar arasında değişiklik gösterdiğini de ifade etmek isteriz.