Van Haberleri

Van’da halka Newroz daveti

Abone Ol

Van Newroz Tertip Komitesi, 20 Mart’ta Van Kalesi eteklerinde kutlanacak Newroz programına ilişkin toplantı düzenledi. Kentte bir otelde yapılan toplantıya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinen Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA), Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Star Kadın Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) yanı sıra bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 

‘BARIŞA VESİLE OLSUN’

Toplantıda konuşan Newroz Tertip Komitesi Eşsözcüsü Mehtap İşik, tüm halkı 20 Mart’ta kutlanacak Newroz’a davet etti. Tertip Komitesi Eşsözcüsü Ahmet Güler ise Newroz mitingi kapsamında kent ve bağlı ilçelerinde kutlamalarının başladığını söyleyerek, 2022 yılı Newroz’unun barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

‘ZULME BAŞKALDIRIDIR’

HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, Newroz’un Kürt halkı için tarihsel önemine vurgu yaparak, “Van halkı tüm baskılara rağmen yüz binlerce kişinin katlımı ile Newroz’u kutlamıştır. Geçmişte olduğu gibi bu gün de her türlü baskıyı göze alarak bu dirilişi kazanımına sahip çıkmıştır. Zulme karşı başkaldırı olan Newroz’a tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ 

DBP Van İl Eş Başkanı Çetin Uyar ise, PKK Lider Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi.  Uyar, 2022 Newroz’un Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasına vesile olacağına inancına sahip olduklarını belirterek, herkesin Newroz’unu kutladı.

Toplantı çekilen halaylarla son buldu.