Ekonomik krizin gittikçe derinleştiği ülkede yurttaşlar her güne yeni bir zamla uyanıyor. Cep yakan elektrik, su ve doğalgaz faturalarına dikkat çeken Van'da yaşayan yurttaşlar, ülke ekonomisinin hükümetin savaş politikaları sonucu bu hale geldiğine vurgu yaptı.

Kriz yüzünden kepenk kapatma noktasına geldiğini dile getiren esnaf Nusret İnan, "Her gün bir zamla gözlerimizi açıyoruz. İki lamba yakıyorum 120 TL bir ücret gelmiş. Sadece gündüz yakmama rağmen bu kadar gelmiş. İnsanlar zamlar yüzünden gittikçe yoksullaştı. İş olmadığı için bu haldeyiz. İş olmayınca esnaf dükkanına kilit vurmak zorunda kalıyor" dedi. 

'HÜKÜMET PARAYI SİLAHA YATIRIYOR' 

Hükümetin savaş politikasının halkı yoksullaştırdığını söyleyen İnan, "Hükümet paranın çoğunu silaha yatırıyor. Suriye’de devam eden bir savaş var hala. Anlamıyorum Suriye topraklarında ne işimiz var? Bütün harcamalar oraya gidiyor. Öyle bir hal almış ki ailemize bakamayacak durama gelmişiz. Ekmek peynirden başka yiyecek yok evimizde. Gıdaya o kadar zam yapılmış ki alamıyoruz. Yazıktır, günahtır.  İnsanların evinde yiyecek bir şey yok” diye konuştu.

‘ALDIĞIM MAAŞ YETMİYOR’

Emekli maaşının harcamalarına yetmediğini anlatan Hüseyin Şen, "Hükümetin halkını düşünmesi lazım. Ekonomik krizi çarşıya çıktığın gibi hissediyorsun. Her gün bir zam yapılıyor. Hükümettin bu anlamda adımlar atması lazım” diyerek, tepki gösterdi.

'SABAH AKŞAM BOŞ BOŞ GEZİYORUZ' 

İnşaat işçisi olan fakat iş olmadığı için uzun bir süredir işsiz olan Hüseyin Güney de "Burada yaşayanların çoğu işsiz. Eş dost yardımıyla geçimimizi sağlıyoruz. 2 tane çocuğum var. Eskiden işlerimiz iyi durumdaydı. Geçimimizi sağlayabiliyorduk. Şimdi her şey çok pahalı. Geçimimizi dahi sağlayamıyoruz. İş olmadığı için mesleğimizi dahi icra edemez durumdayız. Sabah akşam boş boş geziyoruz” dedi. 

'HÜKÜMET HALKA HAKARET EDİYOR' 

Daha önce belediyede çalışan; ancak kayyum döneminde işine son verilen Cafer Yüce ise ekonominin iyi olduğunu söyleyenlerin halka hakaret ettiğini belirtti. Yüce şöyle devam etti: “HDP’li olduğum için beni işten attılar. Emekli olmama 2 yıl kalmıştı. Emekli olmadan işime son verildiği için şu an işsizim. Geçimimi sağlayamıyorum. Bir oğlum var iş olmadığı için o da işsiz. Başbakanın damadı Ekonomi Bakanı Berat Albayrak her gün televizyonlarda konuşuyor. Ekonominin çok iyi olduğunu söylüyor; ama gel de buradan bak nasıl iyi olduğunu. Yalandır, insanlar perişan bir durumda. Benim öğrencilerim var bakamaz durumdayım. Ekonomin iyi olduğunu belirtenler hakaret ediyor resmen bize. Ekonomik krizin tek nedeni bana kalırsa yapılan yanlış Suriye politikası. Paranın çoğu oraya gidiyor. Halkın cevabı sandıkta olacak.”