Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra belediyenin bünyesindeki Belediye Vanspor’un başkan ve yöneticileri de görevden alındı. Kayım Murat Zorluoğlu, 2016-2017 sezonu için Belediye Vanspor’un başkanlığına kayyım olarak Servet Yenitürk’ü atadı. Yenitürk, 2019 yılında belediyenin bünyesinden çıkan kulübün logosunu değiştirerek, kulübün ismini ise Vanspor Futbol Kulübü yaptı. Yenitürk, 15 Kasım 2021 tarihine kadar kulüp başkanlığı yaptı. Kulüp başkanlığına yeni yönetimin seçilmesi ardından Yenitürk, alacakları için kulübün tüm hesaplarına haciz koydurttu. Kulüp yönetimi ise Yentürk, hakkında “Resmi belgede sahtecilik”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

ŞİRKETİ İLE PROTOKOL İMZALADI

Servet Yenitürk’ün kulüp başkanı olduğu dönemde yasalara aykırı bir şekilde spor kulübünü kendi firması olan Hat İnşaat, Temizlik, Otomasyon Limited Şirketi’ne 2 milyon TL borçlandırdığı belirlendi. Bu borçlandırma yapıldığında yönetim kurulunun kararının da alınmadığı, borçlandırmanın çok sonradan ortaya çıktığı da belgelerde yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde, şunlar kaydedildi: “Şüpheli hileli hareketlerle, gerçek bir hukuki ilişki görüntüsü vermek amacıyla şirketi adına kızına verdiği vekaletname uyarınca, spor kulübünü kendi şirketi lehine borçlandırmış. Geçersiz bu borç ilişkisine dayalı olarak yine kendi şirketi lehine kulübün borçlu olarak yer aldığı sahte bir bono keşide etmiş ve bononun arkasındaki hukuki ilişkiyi gizleyerek ortada geçerli bir kambiyo ilişkisi varmış gibi mahkeme ve icra dairelerini aracı olarak kullanarak, kulübün hesaplarına haciz koydurmuştur.” 

SPONSORLUK  

30 Haziran 2021 tarihinde Servet Yenitürk’ün yine reklam sponsorluğu anlaşmasını da kendi şirketi ile yaptığı ortaya çıktı. Yenitürk’ün, aynı tarihlerde noterde şirketinin yetkilisi olarak kızını atadığı, atama sonrası şirket adına kızı, kulüp adına ise kendisinin olduğu 10 milyon TL’lik reklam sponsorluk anlaşması yaptığı belirlendi. Dilekçede, “Her ne kadar sponsor firma Hat İnşaat, Temizlik, Otomasyon Limited Şirketi görünse de, esasen hem şirket, hem kulübün yani her iki tarafından da Servet Yenitürk olduğu anlaşılıyor. Bu sözleşme imzalandığında yönetim kurulu üyelerinin hiçbirinin bir imzası da bulunmamaktadır. Hatta bu durum yönetim kurulu ile paylaşılmamış, sürekli gizli tutulmuştur” denildi.