Ekonomik kriz ve işsizliğin etkilerinin en fazla hissedildiği kentlerden biri olan Van'da, yurttaşların 2020 yıldan beklentisi barış ve huzur. 2019 yılının ekonomik kriz, işsizlik ve mutsuzluk dışında bir getirisinin olmadığını ifade eden yurttaşlar, 2020 yılından barış, huzur, iş imkanı ve toplumsal refah temenni ediyor. 

ATANMAYI UMUT EDİYOR 

Yıl içinde yapılan zamlara dikkati çeken yurttaşlardan Fatih Ayaz, 2020’ye zamlarla uyanmak istemediğini dile getirdi. Öğretmen adayı olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Ayaz, atanamayan öğretmenlerin durumuna işaret ederek, yeni yıldan beklentisinin atanmak olduğunu söyledi. 

İŞ BEKLİYOR 

Aylardır işsiz olduğunu dile getiren Veysel Değergül, yeni yıla mutlu girmek istediğini dile getirerek, "İş bulamadığımız için çok mağdur oluyoruz. Ne yazık ki hayal ettiğimiz hiçbir şey gerçekleşmedi. Umarım 2020’de mutlu oluruz. Güzel şeyler yaşanır. 2019’da yaşadığımız olumsuz durumları 2020’de yaşamak istemiyoruz. Eskisi gibi inşaat işlerinin iyi olmasını istiyoruz” dedi. 

AĞABEYİ DE KENDİSİ DE İŞSİZ 

Ağabeyi Veysel Değergül gibi işsiz olan Feyyaz Değergün de sabahtan akşama kadar boş boş gezdiğini söyledi. Ailelerinde çalışabilecek 6 kişinin de işsiz olduğunu paylaşan Değergül, "Hangi kuruma iş başvurusu yapsam olmuyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ekonomi zaten çok kötü bir durumda. 2020’den beklentimiz ekonominin düzelmesi ve işsizliğin ortadan kaldırılmasıdır. İstediğimiz budur başka da bir şey beklemiyoruz” diye konuştu.

'2020 YILI 2019 GİBİ OLMASIN'

2020’nin 2019 gibi geçmemesi temennisinde bulunan Özcan Tekin ise şunları söyledi: "Herkese iş imkanının sağlanmasını istiyorum. Güzel ve sağlıklı bir gelecek temennisinde bulunuyorum. Yeterli imkanların bölgemize sağlanmasını ve Van’a yatırım yapmasını istiyorum. Yapılan zamlar ve ekonomik krize bir çare bulmasını istiyorum. Ankara'da oturarak buranın halini kimse bilmez. Buraya gelsinler bir de bizim gözümüzden baksınlar. Toplu taşıma zamları, elektrik ve doğalgaz zamları yüzünden zor dönemler yaşıyoruz. Hükümetin bu anlamda gerekli adımları atmasını istiyorum.”