Van'da bina çatılarında biriken kar ve saçaklardan sarkan buzlar tehlike saçıyor. Metreleri bulan sarkan buz ve her an düşebilecek kar yığınları yüzünden kaldırımları kullanmaktan endişe duyan yurttaşlar, belediyenin önlem almamasından şikayetçi. 

KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMİYORLAR

Geçtiğimiz hafta sonu kentte etkili olan kar yağışı sonrası kaldırımlarda yürüyemediğini söyleyen Vahdettin Tunç, belediyenin bu konuda çalışmalardaki yetersizliğini eleştirdi. Tunç, “Belediyeler çalışma yapmadığı için vatandaşlar zorluk çekiyor. Binaların çatılarında biriken buzlara belediyenin müdahale etmesi gerekiyor. Buz kimin kafasına düşerse ölür. Bu şehirde şans eseri yaşıyoruz. Ya bir gün açlıktan öleceğiz ya da çatıda biriken buzun kafamıza düşmesi sonucu öleceğiz. Belediye üzerine düşen görevi yerine getirsin” diye tepki gösterdi.

TEDBİR ALINMALI 

Belediyenin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden Hamza Demirağaç, “Çatılarda biriken buzlar yüzünden insanlar kaldırımlarda rahat yürüyemiyor. Belediyenin biran önce önlem alması gerekiyor. Çatıda biriken buzlar insan yaşamı için tehlike arz ediyor. İnsanlar sürekli bu kaldırımlarda yürüyor” dedi. 

‘BELEDİYE ÇALIŞMIYOR’

Duruma tepkili bir diğer yurttaş Musa Ülfer ise, “Çatılarda biriken buzların tehlike arz ettiği kadar, kaldırımların buzlu olması da bir o kadar tehlike teşkil ediyor. Belediye hiç çalışmıyor. Allah’a emanet yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.