Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi öncülüğünde “Kadın kırımına karşı yaşamı tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” şiarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İpekyolu'nda bulunan Musa Anter Parkı'nda miting düzenlenecek. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ın da katılacağı ve çok sayıda sanatçının sahne alacağı Serhat bölge mitingi saat 11.00'de başlayacak. TJA ve HDP Kadın Meclisi üyeleri, tüm kadınları renkleriyle mitinge çağırdı. 

KADINLAR RENKLERİYLE ALANLARDA 

TJA aktivisti Dilan Yıldız, günler önce hazırlığını yaptıkları 8 Mart mitingine hazır olduklarını söyledi. Kadınların renkleri, zılgıtları ve sloganlarıyla alanlarda olacağını dile getiren Yıldız, “Pandemi koşullarında kadınlar daha fazla şiddete uğradı ve bunun sesi olarak alanlara akacaklar. 8 Mart’ta kadınların sesi gökyüzüne ulaşacak. Bu umutla 8 Mart’ı örgütlüyoruz. Bölgedeki tüm kadınları 8 Mart'ta Musa Anter Parkı'nda olmaya çağırıyoruz" dedi. 

TEMEL GÜNDEM TECRİT

Kadınların temel gündeminin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit olduğunu belirten Aynur Sarıca, “Tam da bu nedenle düzenleyeceğimiz mitingde asıl gündemimiz tecrit olacak. Tecrit şuan erkek egemen sistem tarafından evlere taşınarak, kadınlara karşı uygulanmaya çalışılıyor. Buna karşı kendimizi savunuyoruz. Serhat bölgesinde yaşayan tüm kadınları 8 Mart’ta Musa Anter Parkı'na davet ediyoruz. Haklarımızı alanlarda savunacağız. Tecride karşı alanlarda ses çıkaracağız” diye konuştu.   

MOR ÇİZGİ VURGUSU 

Yerine kayyım atanan Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Balkan ise kadınların büyük bir heyecanla 8 Mart'ı beklediklerini ifade etti. Pandemi sürecinde evlere hapsedilmeye çalışılan kadınların 8 Mart mitingiyle seslerini yükselteceklerini söyleyen Balkan, "Kadınların inanç ve yürekliliği ile tüm baskıları miting alanında yıkacak. Devletin ve erkeğin şiddetine, kadın ölümlerine karşı haykıracağız. İstanbul Sözleşmesini savunacağız. Mor çizgimiz olan eşbaşkanlığı savunacağız. 8 Mart’ta 'eşbaşkanlık mor çizgimizdir' diye haykıracağız" ifadelerini kullandı.