AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü il başkanları toplantısında, sosyal medya mecralarının bir “düzene” sokulmasının şart olduğunu belirterek, “Bir an önce parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz” açıklaması yaptı. Erdoğan’ın açıklamaları hakkında konuşan Vanlı gençler, söz konusu durumla birlikte düşüncelerinin engelleneceğini ifade etti.  

‘DÜNYAYI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENİYORUZ’

Sosyal medyanın kısıtlanmasının ya da kapatılmasının yanlış olduğunu söyleyen gençlerden Fatih Mutlu, "Bir konu hakkında bilgi edinmek istediğimizde ilk önce sosyal medyaya bakıyoruz. Sosyal medyayı şu an iletişim aracı olarak kullanıyoruz. Sosyal medya sadece zaman öldürmek için değil aynı zamanda öğrenmek için var. Dünyayla ilgili birçok şeyi öğrenme imkanımız sosyal medya platformları üzerinden oluyor. Sosyal medyanın kısıtlanması dünyadan ve özgürlüğümüzden koparılmaktır" dedi.  

'DÜŞÜNCELERİMİZ ENGELLENMEK İSTENİYOR'

Sosyal medya üzerinden düşüncelerini açıklayabildiklerini ifade eden Nazlı Babat ise, böylesi bir adımın atılması durumunda düşüncelerinin de engelleneceğine dikkati çekti. Babat, "Yapılması düşünülen düzenlemeye kesinlikle karşıyım. Sonuçta kişisel bir hesabım var ve bu hesabı yanlış bir şekilde kullanmıyorum. Eğer bir kısıtlama getirilecekse amacı dışında kullananlar için getirilsin. Kapatılması ya da kısıtlaması çok yanlış olur" diye konuştu. 

'HER ŞEYİ ORADAN ÖĞRENİYORUZ'

Gündeme dair birçok gelişme ve bilgiyi sosyal medya platformlarından öğrendiğini anlatan Seymen Ertel de, olası kısıtlamayı yanlış bularak, “Sosyal medyanın neredeyse bütün platformları kullanıyorum. Gündeme dair ne varsa oradan görüyor ve takip ediyoruz. Televizyonda görmediğimiz birçok şey ise bu platformlarda yer alıyor. Kısıtlanması genç kesim için çok yanlış ve kötü olur" ifadelerini kullandı.