Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otomasyon şefi olarak görev yapan, AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanının kardeşi, Van Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Personel atamalarının bilgisi dışında yapılmasına karşı çıkan hastane başhekiminin istifa kararı aldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürekli işçi kadrosunda bulunan ve otomasyon şefi olan AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı E.B’nın kardeşi İ.B, il sağlık müdürünün imzasıyla, Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Hastane Başhekim’i Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer’in onayı alınmadan İ.B’nın hastaneden alınarak Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanması ise tartışmalara neden oldu. İddialara göre atamanın yapılması üzerine karara tepki gösteren Başhekim Yavuzer, görevinden istifa etme kararı aldı.

İSTİFA KARARO DURDURULDU

Danışman E.B’nın girişimleri üzerine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, atamayı gerçekleştirdi. Atamanın yapılması üzerine karara tepki gösteren Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer, görevinden istifa etme kararı aldı. Yavuzer’in görevinden istifa edeceği açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, başhekim ile görüşerek istifa dilekçesini askıya aldı. Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanan İ.B’nın imza atma yetkisinin dahi olmadığı iddia edildi.

TOPLANTI ERTELENDİ

Atama sonrası yaşanan gerginlik devam ederken, Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün bugün, basın mensuplarıyla 2021 yılı sağlık alanındaki değerlendirme toplantısı da ertelendi.

Yaşanan atamayla ilgili görüştüğümüz Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi yetkilileri, yaşanan atamayı doğrulayarak I.B’nın yeni görev yerine gittiğini açıkladılar. Yetkililer Başhekim’ın istifa kararı aldığı yönündeki iddiayı da doğrulayarak, Başhekim Yavuzer’ın istifa kararını çevresiyle de paylaştığını kaydetti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, Başhekim’in istifasının söz konusu olmadığını belirterek, ismi geçen personelinde görevi değişmediği gibi sürekli işçi kadrosu görevine devam ettiğini dile getirdiler. (Serhat Ñews)