Van’ın Başkale, Gürpınar, Saray ve Özalp ilçelerinde etkili olan yağmur sele neden oldu. Selde ilk belirlemelere göre şimdiye kadar binden fazla havyanın öldü, binlerce dönüm tarla da zarar gördü. Çiftçilere ait ot bağları sele kapılırken, birçok ahır ise yıkıldı.

SARAY

Saray merkez, Kurcan (Qurcan), Dolutaş (Çaxsere), Sırımlı (Xirapsork), Değirmigöl (Êngiz)  mahallelerinde etkili olan yağışta çok sayıda hayvan ölürken, ekinler ise zarar gördü. Selde zarar gören yurttaşlar, iktidarın zararlarının karşılanmasını istiyor. 

BAŞKALE 

Başkale ilçesinde de 13 mahallede sel etkili oldu. Mahallelere ulaşımı sağlayan karayolu çökerken, çok sayıda hayvan ise sele kapılarak öldü. Kavurgali (Heretun) Gedikbasi (Çûx) ve İkizdegirmen (Sêgir) mahallelerinde yaşanan zararın daha fazla olduğu belirtildi. Bu arada dün ulaşılmayan iki çobanın ise sel sonrası mahalleye geldikleri belirtildi. 

GÜRPINAR

Gürpınar’ın Topsakal (Paçan) mahallesi başta olmak üzere birçok noktada etkili olan sel tarla ve otlara zarar verdi. Mahalleliler halen zarar tespit çalışmalarının başlanmadığını söyledi. 

Özalp ilçesinde de birçok mahallede zarar oluştu.