Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde Nükleer Tıp Ünitesi açılışı yapıldı.

Açılışa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ile doktor ve bazı hastane personeli katıldı. Açılış kurdelesi kesilmeden önce bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bugün önemli bir birimi açtıklarını ve bölge için çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Depremden sonra hastanemiz faaliyete geçti. Ancak bölgemizde eksik olan çok ünite vardı. Bunu Sağlık Bakanımız büyük oranda tamamladı, ama birde bizim üniversite olarak bölgemizdeki eksiklikleri dikkate alıp, bazı üniteleri açmayı hedeflemiştik. Bunlardan bir tanesini bugün birlikte açıyoruz. Bu petsiti dediğimiz bir ünite. Ön kanser taraması ile ilgili bir cihazımız, bu cihaz en yakın bölgemiz olarak Erzurum ve Diyarbakır’da var. Dolayısıyla bizim hep hedefimiz buydu. Hastalarımızı Van’ın dışında başka bir yere göndermemek, çünkü insanımız hem giderken mağdur oluyor hem ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşıyor. İnşallah bundan sonra bu birimimizde kendini kontrolden geçirmek isteyen insanımız, hastalarımız artık bize müracaat edebilirler. Buradan ben çevre illere de duyurmak istiyorum, hastalarını, bu tür ihtiyaç duyulduğunda artık üniversitemize rahatlıkla yönlendirebilirler” dedi

Vali Doğan ve protokol üyelerine üniteyi gezdiren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya ise, “Yaklaşık 4 milyon nüfuslu bir bölgede eksik olan bir hizmeti bugün tamamlamaya çalışıyoruz. Özellikle kanserli hastaların tespitinde kullanılan birkaç adet cihazlarımızı bugün halkımızın hizmetine açacağız, açıyoruz. Özellikle guatr kanseri olan, tiroid kanseri olan hastaların tedavisinde kullanılan özel bir yöntem var. Bu yöntemin uygulandığında, hastaların kalmak zorunda oldukları odalar var. Biz bu odaların açılışını yaptık. Halkımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Toplam 5 milyon 600 bin Türk Lirası’na mal olan Nükleer Tıp Ünitesi, bölgenin de bir eksikliğini gidereceği ifade edildi.