Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 23 Nisan 2021 tarihinde başlattığı askeri operasyon, yaklaşık bir yıldır devam devam ediyor. İstediği sonucu alamayan Türkiye, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) desteğiyle ortak bir operasyon yapma hazırlığındadır. KDP’nin bizzat saldırılarda yer alacağı yönündeki açıklamalara toplumun birçok kesiminden tepkiler geliyor. KDP’nin içinde bulunduğu yanlıştan dönme çağrısı yapan Van’daki yurttaşlar, olası bir operasyonda KDP’nin içinde yer alması asla kabul edilemez olduğunu belirtti. 

KDP’nin Türkiye’ye işbirliğini arttırdığını belirten Tevhit Demez, “KDP bireysel çıkarları ve aile çıkarlarını korumak için ulusal değerleri tahrip ediyor. Bu durum Kürtler açısından acı vericidir. KDP, Kürt topraklarını peşkeş çekiyor. KDP’nin artık ilkel milliyetçilikten kurtulması gerekiyor. Kürdistan’ın dört parçasını savunmaları ve ulusal birlik için mücadele etmesi gerekiyor. Artık yeter KDP bu duruma son versin. Kürtlerin bu oyuna gelmemesi gerekiyor” dedi.

‘KDP’NİN TUTUMU YANLIŞ’

KDP’nin Türkiye ile birlikte hareket etmesini yanlış bulduğunu söyleyen Metin Duman, “KDP’nin tutumu yanlıştır. KDP, savaş planına derhal son vermeli. Her şeyi bir kenara bırakıp ulusal birlik için çalışmalıyız” dedi.

KÜRTLERE İHANET 

KDP’nin tutumunu “ihanet” olarak gördüğünü söyleyen yurttaş Halit Adıyaman, “KDP artık Kürtlere ihanet ediyor. İhanet politikalarına son versinler. KDP dönüp bir etrafındaki Kürtler baksın; yıllardır sömürülüyor ve eziliyoruz. Bu da yetmezmiş gibi bize bunu yapanlarla iş birliği yapıyor” diye konuştu. 

‘YANLIŞTAN DÖNÜN’

KDP’nin içinde bulunduğu yanlıştan derhal dönmesi gerektiğini belirten Zakir Şeker şunları söyledi: “KDP, artık bizim için bir anlam ifade etmiyor. KDP, kendi halkına saldırmak için bahane üretiyor. KDP, Kürtlerin iyiliğini değil, kötülüğünü istiyor. Böyle bir oyuna sakın gelmesinler. Hiçbir Kürt bu durumdan hoşnut değil. KDP uyarıyoruz; yolun başındayken yanlıştan dönmeli."