Van’ın İpekyolu ve Özalp ilçeleri arasında bulunan Erçek bölgesinde 7 Şubat tarihinde "dur ihtarını" uymadığı gerekçesiyle askerler tarafından sırtından vurulan Mehmet Ali Nametoğulları'nın (20) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ndeki tedavisi sürüyor. Nametoğulları, bugün yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak hasta servisine alındı.  

Gencin sağlık durumuna ilişkin MA'ya bilgi veren babası İskender Nametoğulları, doktorların kendisine çocuğunun hayati tehlikesinin sürdüğünü aktardığını belirtti. Baba Nametoğulları, çocuğunun başında askerlerin beklediğini kaydetti.

'GEÇEN YIL 13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ'

Konuya ilişkin açıklamada bulunan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise, araç sigortası olmadığı ve sokağı çıkma yasağı nedeniyle endişelenip dur ihtarına uymayan Nametoğulları'nın askerlerin ateş açması sonucunda yaralandığını söyledi.

Güvenlik güçleri tarafından ateş etmek yerine farklı yöntemlere başvurulması gerektiğinin altını çizen Orhan, "Güvenlik güçleri cezasızlık nedeniyle rahatlıkla ateş edebiliyor. Geçen yıl 13 kişi bu nedenle yaşamını kaybederken 30 kişi de yaralandı. Güvenlik güçleri hakkında ise gerekli işlemler yapılmadı" diye konuştu.

"Yaşanılanlar ülkede insanların yaşam hakkının olmadığının bir göstergesi" diyen Orhan, "Umuyoruz ki yetkililer bu olayların üzerinde gerçekten yasal ve hukuki tüm süreçleri işletir gerekli yaptırımlar yapılır ve bu keyfiyet son bulur" ifadelerini kullandı.