Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin finalini dün kente bağlı İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı'nda gerçekleştirdiği kitlesel mitingle sonlandırdı. Yöresel kıyafetlerle renk cümbüşüne çevrilen alandan verilen mesajların başında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve eşitsizliğin sona ermesi geldi. Farklı kentlerden mitinge katılan kadınlar, taleplerine ilişkin ajansımıza konuştu.  

ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Tek isteklerinin özgürlük ve barış olduğunu vurgulayan Siyaset Dinçer, "Herkesin özgür olmasını istiyoruz. Artık kadınlar özgürleşmeli. Ne zamana kadar böyle baskı altında kalacağız?" dedi.  

Kadın hakları ve dilleri için alanda olduklarını belirten Asya Özlü, çatışmalı ortamın son bulmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Özlü, "Öcalan’ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Kadınlar artık ölümlerinin olmamasını istiyor. Artık kadınların yakasından elinizi çekin. Kadınların özgürleşmeli" diye konuştu.  

'HAKLARIMIZ İÇİN ALANDAYIZ'

Hediye Acar ise, barış ve yaşanan baskıların sona ermesini istedi. Acar, "Bu kadar zulme 'artık yeter' diyoruz. Kıyamete kadar bu zulüm süremez. Zindanlarda haksız yere yatanların serbest bırakılmasını istiyoruz. Daha dün bir kadın katledildi. Kadınların artık sokak ortasında ya da evde ölmesini istemiyoruz. Bu nedenle alanlardayız” dedi.     

İsminin yazılmasını istemeyen bir kadın da, "Kadınların başarısı için alanlardayız. Bu zulmün yapılmaması için özgürlük için bugün alanlardayız” dedi.