Van Barosu’nda hasta ve infazları yakılan tutuklular için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 115’inci gününde devam etti. Tokat T Tipi Cezaevi’nde tutulan Rojhat Aydın’ın annesi Hami ve babası Muhammed Aydın tarafından sürdürülen nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gevaş İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan eski İlçe Eşbaşkanı Nevzat Altındağ, annelerin yürüttüğü mücadelenin kutsal olduğunu belirterek, “Bu eylemin amacına ulaşmasını istiyoruz. Hukuk, kişiye göre değişmez. Ancak, kişiye göre muamele yapılıyor. Cezası bitmiş kişilerin tahliye edilmemesi hukuki değildir. Cezalarını bitirilmelerine rağmen basit gerekçelerle tahliye edilmiyorlar. Bu durumu mantık kabul etmiyor. Cezaevindeki haksızlıkların kaldırılması için anneler mücadele yürütüyor” diye belirtti. 

‘TECRİT İNSANLIĞA KARŞIDIR’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkati çeken Altındağ, şöyle dedi: “Tecrit, insanlığa karşıdır. Tecrit, kime uygulanırsa uygulansın karşı durmaya devam edeceğiz. Cezaevindeki hasta tutuklular, ATK’nin ‘cezaevinde kalabilir’ raporları gerekçe gösterilerek, tahliye edilmiyor. Hasta tutuklular, yaşamlarını yitirdikten sonra tabutlarla çıkıyorlar. Bu durumu kınıyoruz. Bu durum, hukuki değildir. Hukuk ayaklar altına alındığı vakit artık hiçbir hakkı da aramamak lazım. Hukukun olmadığı yerde hiçbir hak yoktur.”