İnfazı yakılan ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle ailelerin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, 58’inci gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç ve babası İsa Demirağaç, Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan sürdürdü. Eylemi, Barış Anneleri Van Meclisi üyeleri ziyaret etti.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Barış Anneleri Van Meclisi adına konuşan Hatice Akdoğan, ailelerin eylemi sahiplendiklerini belirterek, “Anneler olarak üzerimize ne düşüyorsa hazırız. Eyleminiz kutsaldır. Bizler de adalet istiyoruz. Barış anneleri olarak kan dökülmesini istemiyoruz. Hiçbir annenin yüreğinin acımasını istemiyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’DE ADALET YOKTUR’

Tutuklu Malik Demirağaç’ın babası İsa Demirağaç (60), insan hakları ve adaletin yerini bulması için eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Cezaevlerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hastalığı nedeniyle tek kişilik karantina hücresinde tutulduğu sırada 21 Ocak’ta yaşamını yitiren 70 yaşındaki Ramazan Turan’ın cenazesinin defnedilmesi sırasında yaşanan hukuksuzlukları hatırlatan Demirağaç, “Türkiye’de adalet olmuş olsaydı, 70 yaşındaki insanın cenazesi camiye alınırdı, taziyesi kurulurdu. Adalet bunun neresinde? Türkiye’de adalet yoktur” diyerek, tepkisini dile getirdi.