Hasta ve infazları yakılan tutuklu yakınlarının Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, 63'üncü gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç ve Van F Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu olan Botan Timur’un babası Kazım Timur sürdürdü. Adalet Nöbeti, bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erciş ilçe örgütleri yöneticileri ve tutuklu yakınları tarafından ziyaret edildi. 

‘ADALET ARIYORUZ’

Ziyarette konuşan HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Fatma Serhatlı, annelerin eylemini desteklediklerini belirterek, “Herkes elini vicdanına koysun. Bizim arayışımız adalet arayışıdır. Adaleti isteyen annelerimizin sesleri duyulsun. Tüm halkımızın bu nöbete destek vermesini istiyoruz. Herkesin cezaevlerinde yaşanan zulmü görmesi gerekiyor” dedi. 

‘DİRENİŞE DESTEK OLALIM’

DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Haydar Tenik ise PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komployu kınayarak, “Halkımız tüm dikkatleri bundan sonra cezaevlerindeki arkadaşlarımızın üzerine olması gerekiyor. Orada büyük bir direniş söz konusu. Biz, onların o direnişine destek vermeli, yükü sadece onların sırtına yüklememeliyiz” diye konuştu.