Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi talebiyle ailelerin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti, 56’ncı gününde devam etti. Bugünkü eylemi, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç, Bafra T Tipi Cezaevi’nde 10 yıldır tutuklu bulunan Sinan Salhan’ın babası Süleyman Salhan, Van F Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu olan Botan Timur’un babası Kazım Timur sürdürdü. Nöbet eylemi, Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (ARSİSA) yöneticileri ile Van Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri ziyaret etti.

ANNELER ADALET ARIYOR

ARSİSA yöneticilerinden Agit Ararat, annelerin onurlu duruşunu sahiplendiklerini belirterek, “Her zaman ailelerle birlikteyiz. Talepleriniz, taleplerimizdir” dedi. Cezaevlerindeki hak ihlallerinin arttığına dikkat çeken Ararat, tecrit uygulamalarının sürdüğünü, ailelerin mağdur edildiğini söyledi. Ararat, “Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi’nde adalet arıyor. Gülistan Doku’nun annesi Dersim’de adalet arıyor. Anneler, Diyarbakır’da ve Van’da adaleti arıyor” diyerek, ülkedeki adaletsizliğe dikkati çekti.

‘TÜRKİYE’DE ADALET YOK’

Nöbet eylemine katılan Emine Salhan ise çocuklarının serbest bırakılmasını istedi. Türkiye’de adaletin olmadığını dile getiren anne Salhan, 6 yıldır sadece bir kez çocuğunu gördüğünü söyledi. Salhan, “Türkiye’de adalet yok. Çocuğumu görmeye gidemiyorum. Cezaevlerinin kapısını açılıp tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz” talebinde bulundu.

’75 YILDIR ADALETİ GÖRMEDİM’

Tutuklu Sinan Salhan’ın babası 75 yaşındaki Süleyman Salhan, oğlunun Bafra T Tipi Cezaevi’ne sevk edilmesine tepki göstererek, “Bu bölgede cezaevi yok mu? Çocuğum neden Bafra’ya sevk edildi?” diye sordu. Adalet talebini yineleyen Salhan, “Ben, 75 yaşındayım, bu yaşıma kadar ülkede adaleti görmedim, eğer sizler görmüşseniz, bana da gösterin” ifadelerini kullandı.