Van’da dün akşam saatlerinde Terörle Mücadele (TEM) polisleri, çeşitli evlere giderek ‘Hakkınızda ihbar var. Örgüt mensuplarını evinizde barındırıyormuşsunuz’ diyerek arama yaptı. Savcılık kararı gösterilerek yapılan aramalarda gözaltına alınan olmadı.

‘KUSURA BAKMAYIN RAHATSIZ ETTİK’

Evlerinde arama yapılan yurttaşlar TEM polislerinin ellerinde 30 kişilik bir liste bulunduğunu belirtirken, “Oldukça kalabalık bir ekiple geldiler. Ellerinde savcılık kararını göstererek arama yapacaklarını söylediler. ‘Örgüt mensuplarını evimizde bulundurduğumuz’ şeklinde hakkımızda ihbar olduğunu söylediler. Fakat çok yoğun bir arama yapmadılar. Daha sonra da ‘Kusura bakmayın rahatsız ettik’ diyerek evden ayrıldılar. Bunu niye yaptıklarını anlamış değiliz” sözleriyle yaşadıklarını anlattılar.

ERDOĞAN’IN VAN PROGRAMI

Cumartesi günü Van’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yapılan Van Emniyet Binası, Tuşba Belediyesi hizmet binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra Van Şehir Stadyumu’nda partisinin düzenleyeceği mitinge katılacak. Miting öncesi kentin her yanına ‘Van’a Geliyor’ şeklinde pankartlar ve billboardlar asıldı. Ziyaret öncesi kentte güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartılırken kentin birçok caddesine polis konumlandırıldı.