Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart Pazar günü için tüm partililer çalışmalarını seçim güvenliği üzerine yoğunlaştırırken, kadın öncülüğünde kampanyasını yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) yine kadınlarla sandık güvenliğini sağlayacak. Van’da 14 belediyede daha çok kadını özneleştiren HDP, uyguladığı fermuar sistemiyle tüm birimlerinde kadın ve erkek eşitliğini sağlama konusunda kararlı. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 2014 yerel seçimlerinde 14 belediyenin 12’sini kazanarak kadın eşbaşkanlar öncülüğünde ciddi projeler hayata geçirdi. 2019’da ise HDP’nin hedefi kayyım atanması nedeniyle yarım kalan projelere yenilerini ekleyerek “kadın kenti” oluşturmak. Kadın eşbaşkan adaylar, tüm seçmeni seferberlik ruhuyla sandıkları sahiplenmeye çağırdı.

'VAN'I HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe, “HDP’ye oy vermek için elbette ki binlerce sebep var. Kentimizde söz sahibi olmak için, karar verebilmek için, yaşamlarımızı kolaylaştırmak için hangi hizmet varsa o hizmette kadınların sözünün, yetkisinin, kararının olması için, çocukları sadece korumak için değil, büyürken, bilimle, kitapla güvenli bir geleceği kurabilmeleri için, bütün halkın hizmetlere kolay ulaşabilmeleri için, elbette ki kendimizi yönetmek için, kadınlarla, gençlerle, yaşı kemale ermişlerle, anne ve çocuklarla, doğanın hakkını doğaya teslim ederek yönetmek için, işte bu sebeplerle ‘HDP’ demeliyiz. Biz geliyoruz, kararlıyız, kentimizi de kendimizi de beraber yönetmek için geliyoruz. 14 kadın 14 erkek eşbaşkanla geliyoruz. Demokrasi için geliyoruz. Barışın, umudun geleceği için geliyoruz. Ve kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi. 

'TUŞBA'NIN 5 YILLIK KADERİ BELİRLENECEK'

Tuşba Belediye Eşbaşkan adayı Ayşe Minaz, sandık güvenliğine vurgu yaparak, “Yerel seçim 5 yıl boyunca kentin tüm unsurlarını barındıran seçimdir. Onun için 31 Mart sabahı erken kalkıp, oylarımızı kullanacağız, oylarımıza sahip çıkacağız. 1 Nisan itibariyle kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” diye belirtti. 

'İPEKYOLU'NDA YAŞAMI DEĞİŞTİRE BİLİRİZ'

İpekyolu Eşbaşkan adayı Şehzade Kurt, bir oyun birçok şeyi değiştireceğini ifade ederek, “HDP kadın partisidir, gençlik partisidir. İşçi, emekçi, ezilen bütün kesimlerin partisidir. İnancı, rengi, kültürü, dini, ırkı, dili, kimliği sahiplenen bir partidir. Ülkede alternatif bu yönden HDP’dir. HDP umuda, barışa bir adımdır. Bunun için HDP’yi seçelim. Sandıklarımıza sahip çıkalım. Bir oy çok şeyi değiştirir. Yaşamı, hayatı bir oy ile değiştirebiliriz” dedi. 

'EDREMİT YA ME YE'

Edremit Belediye Eşbaşkan adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, demokratik, ekolojik, eşit, kadın özgürlükçü belediyeciliği yeniden hayata geçireceklerine vurgu yaparak, şöyle dedi: “Edremit seçmenini bu duyarlılıkla sandıklara davet ediyorum. Kadın, yaşam, özgürlüktür, umut ve inançtır. HDP sözümüzdür. Edremit ya me ye.” 

'ÖZALP'TA SEN YOKSAN BİZ EKSİĞİZ'

Özalp Belediye Eşbaşkan adayı Dilan Örenci, mutlaka oy kullanılması çağrısı yaparak, “Sevgili kadınlar, gençler 31 Mart’ta demokrasiye, özgürlüğe, iradenize sahip çıkmak için hepinizi sandıklara bekliyoruz. Oyunuz gittiğiniz kentteyse mutlaka sandığa gidip kullanın. Sen yoksan biz eksiğiz, ‘Bir oyla çok şey değişir mi?’ demeyin, senin bir oyunla çok şey değişir” dedi. 

'BİR OY GEVAŞ'I HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYABİLİR'

Gevaş Belediye Eşbaşkan adayı Melek Arapoğlu, “Sevgili kadınlar, sevgili gençler; yalansız, tarafsız, kayırmanın olmadığı, kadın elinin değdiği bir belediyecilik için; huzuru, hizmet ve üretimi getirecek bir belediyecilik için, bir oy çok önemlidir. Bir oy savaşı durdurabilir. Bir oy kaderine terk edilen Gevaş’ı hak ettiği yere taşıyabilir. Muhakkak oyunuzu kullanmaya gelin, 31 Mart’ta zaferimize ortak olun” sözleriyle çağrı yaptı. 

'GÜRPINAR'DA SEFERBERLİK RUHUYLA SANDIKLARI KORUMAYA'

Gürpınar Belediye Eşbaşkan adayı Rojbin Akdağ, “Yaklaşık 3 aydır bütün seçim çalışmalarımızı kadınlarla, gençlerle yürüttük. Seçmenlerimizin yoğun ilgisiyle çalışmalarımızın sonuna geldik. HDP’nin eşbaşkanlık sistemiyle geliyoruz. Gürpınar halkını seferberlik ruhuyla oyuna, iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum” mesajını verdi. 

'ERCİŞ'İ HEP BİRLİKTE YÖNETELİM'

Erciş Belediye Eşbaşkan adayı Yıldız Çetin, ilçe seçmenlerine şu çağrıyı yaptı: “Sevgili Erciş halkı kadın bakış açısıyla, kadın rengiyle, eşit temsiliyetle kendimizi de kentimizi de hep birlikte yönetelim. Bu da oyunuzu kullanmak ve korumakla gerçekleşecek. Bütün halkımızı 31 Mart’ta sandıkları korumaya, sahiplenmeye, kendi oyunu kullandığı okulu terk etmemeye davet ediyorum. Bir oyla çok şey değişir.” 

'SARAY HALKI ERİL ZİHNİYETE KARŞI OYUNU KULANMALI'

Saray Belediye Eşbaşkan adayı Caziye Duman da, “İlçemizden kayyım zihniyetini süpürmek için, iradesini hiçe sayan anlayışa en güzel cevabı 31 Mart’ta verelim. Eril zihniyetin kilit vurduğu kadın kazanımlarını yeniden inşa etmek için oyumuzu mutlaka kullanalım” dedi. 

'ÇATAK'IN DOĞASINI KORUMAK İÇİN BİR OY'

Çatak Belediye Eşbaşkan adayı Esra Babur, Çatak’ın sahip olduğu muazzam doğayı hatırlatarak, “Sürekli akan dereler, orman, Kani Spi, alabalık tesisleri, cevizi, balı, tütünü ve birçok doğal kaynağı var ilçemizin. Belediyelerin görevi sadece insana hizmet değil, aynı zamanda doğayı koruması, çevre düzenlemesi ve temizliği, tarım ve hayvancılığın korunmasıdır. Hem doğayı daha fazla koruyarak hem de doğal zenginliğini açığa çıkararak yaşanabilir bir Çatak için oylarınıza talibiz” diye konuştu. 

'ÇALDIRAN FAŞİST BLOĞU YERLE BİR ETMELİ'

Çaldıran Belediye Eşbaşkan adayı Leyla Atsak, “Gasp edilen halkın iradesini sahiplenmeye, sandıklarımıza sahip çıkmaya bir oyla faşizm bloğunu yerle bir etmeye bütün halkımızı ve görevli arkadaşlarımızı sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum” diye seslendi. 

'BAHÇESARAYLILAR SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALI'

Bahçesaray Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Ünver, “ Tüm baskı ve eril zihniyet sistemine karşı kadın öncülüğünde bir belediyecilik anlayışıyla tüm Bahçesaraylıları sandıkları sahiplenmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu. 

'MURADİYE OYUNU EŞİT TEMSİLYETTEN YANA KULANMALI'

Muradiye Belediye Eşbaşkan adayı Leyla Balkan, sandık hilelerine karşı duyarlı olmaya çağırarak, şunları dile getirdi: “Faşist zihniyet her türlü yolsuzluğu yapmıştır şu anda da sandık üzerinden yapmayı planlıyor. Bunun için herkesi sandıklara sahip çıkmaya bekliyoruz. Muradiye halkı eşit temsiliyeti olan HDP’yi tercih etmelidir. Eşitliği, adaleti, barışı, hizmeti, birlikte yönetimi ancak HDP ile sağlayabiliriz.”

'BAŞKALE'DE YENİDEN ZAFERİ KUTLAMAYA '

Başkale Belediye Eşbaşkan Adayı Şengül Polat ise, “Başkale halkı mutlaka sandığa gitmeli. Oyunu kullanarak iradesine sahip çıkmalı. Yeniden kadın projeleriyle bir ilçe için geliyoruz” ifadelerini kullandı.