Van’da infazı yakılan ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle tutsak ailelerinin başlattığı “Adalet Nöbeti” 28’inci gününde devam ediyor. Baro binasında düzenlenen nöbeti, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) eşbaşkanları ve yöneticileri ziyaret etti. 

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Ziyarette konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Burhan Demir, tutsaklar için, “Onlar dillerini, kimliklerini inkar etmedikleri için her türlü baskıya maruz kalıyorlar. Bizler sonuna kadar tutsaklarımızın yanındayız. Onurlu duruşlarına saygı gösteriyoruz. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dedi. 

DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu hizmet binasında tutsak ailelerinin başlattığı "Adalet Nöbeti" ise 52'nci gününde devam ediyor. Ankara’ya giden bazı aileler, siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle temaslarını tamamladı. Diyarbakır’da kalan aileler ise, nöbet eylemlerini sürdürüyor. 

'GELİN BERABER BARIŞI GETİRELİM'

Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gülistan Al'ın annesi Emine Al da destek ziyareti için nöbete geldiğini belirtti. Kızıyla yaptığı telefon görüşmesini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Emine, "Geçen gün kızımla konuştum ve cezaevinin çok soğuk olduğunu, yemeklerin verilmediğini söyledi. Çocuklarımız soğuktan uyuyamıyor. Ne yaparsa yapsınlar biz çocuklarımızın yanındayız ve asla bırakmayacağız. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bütün anneler nöbete destek versin ve barışı getirelim” dedi.