Cezaevlerindeki hasta mahpuslar ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için kimi tutuklu ailelerinin Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 45’inci gününe ulaştı. Eylemlerini sürdüren ailelere destek vermek için bugün yine çok sayıda yurttaş, Baro binasına gelip tutuklu yakınları ile bir araya geldi.

'EYLEMİMİZ BİR İNSANLIK ÇAĞRISI!'

Eylemde yer alan isimlerden biri olan İskenderun Cezaevi'nde tutuklu Sıddık Güler'in eşi Hasine Güler, 45 gündür ısrarla adalet talebinde bulunduklarını ifade etti. Eylemlerinin bir “insanlık çağrısı” olduğunu dile getiren Güler, Adalet Bakanlığı’ndan bu çağrılarına yanıt beklediklerini söyledi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Bafra Cezaevi'nden kalan hasta tutsak Mehmet Yıldırım'ın annesi Hazal Yıldırım ise, cezaevlerinde yaşanan işkence uygulamalarının son bulmasını istedi. Eylemlerini sonuç alıncaya dek sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, devlet yetkililerine, “Çocuklarımız için burayız, hasta tutuklular için buradayız. Bir an önce cezaları biten tutukluları ve hasta tutukluları bıraksınlar. Cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara son versinler” diye seslendi.

‘CEZAEVLERİNE BÜYÜK BİR SALDIRI VAR’

Ailelerin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti ise 22’nci gününde. Yerlerine kayyım atanan HDP’li belediye eşbaşkanları, aileleri ziyaret ederek, eyleme destek verdi. 

Ziyarette konuşan yerine kayyım atanan Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman, yıllardır cezaevlerinde büyük bir saldırının olduğunu belirtti. Duman, “Son günlerde cezaevlerinden birçok cenaze çıktı. İntihar deniliyor ama biz biliyoruz ki hepsi onların politikalarıyla öldürüldüler. Cezaevleri artık işkence, zulüm ve insanlığın ayaklar altına alındığı bir yer oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar bu baskılarla Kürtlere boyun eğdirmeyecekler. Artık cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz” dedi.