Hasta tutuklular ve ceza infaz sürelerini tamamladıkları halde tahliyeleri ertelenen tutukluların serbest bırakılması için Diyarbakır ve Van’da adalet talebiyle başlatılan eylemler sürüyor. Diyarbakır Barosu’nda başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 72’nci gününü geride bıraktı. Hasta tutuklu yakını Hasine Güler, eşi Sıddık Güler’in tedavisi nedeniyle yeniden karantinaya alındığını belirterek, "Yeter artık, hasta tutuklular serbest bırakılsın. Cezaevlerinden artık tabutlar çıkmasın" dedi. 

ZULÜM ARTTI

Tutukluların serbest bırakılmasını isteyen İnci Güler ise, “Burada oturduğumuzdan beri çocuklarımızın üzerindeki zulüm daha arttı. Cezaevlerinde onlara daha çok zulüm yapılmaya başlandı. Herkese çağrımızdır; bu zulme son verilsin. Bir çözüm üretilsin, çocuklarımızın cenazeleri cezaevlerinden çıkmasın. Çocuklarımızla birlikte biz de ölüyoruz. Nasıl ki kimse çocuklarının ölmesini istemiyorsa, bizim de çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

VAN’DA 47’NCİ GÜNÜNDE 

Tutuklu ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti ise 47’nci gününde devam etti. Bugünkü nöbeti, Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Rojhat Aydın'ın annesi Hame Aydın ile Van F Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Nazmi Aydın’ın annesi Zeliha Aydın (64) sürdürdü. Nöbettekileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

Adalet talebiyle 47 gündür eylemde olduklarını dile getiren anne Zeliha Aydın, hasta tutukluların durumuna dikkati çekerek, “Tutuklularımız cezaevinde ölüyor ama tabut bile verilmiyor. Adalet için buradayız. Bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi. Aydın, 18 yaşında tutuklanan oğlunun 6 yıldır cezaevinde olduğunu belirtti. Aydın, tutuklulara dönük uygulamaları tepki göstererek, “Kürt olduklarından dolayı bu baskılar yapılıyor. Toplumun tutuklulara sahip çıkması gerekiyor. Halk uykusundan uyanmalıdır. Bir çözümün bulunması için nöbetteyiz. Adalet için buradayız, toplumun da adalet talebimize ses vermesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

CENAZELERİN ÇIKMASIN 

Barış Anneleri Meclisi üyesi Hatice Akdoğan, annelerin birlikte mücadele etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Cezaevlerinden tutukluların cenazeleri çıkıyor. Cezaevlerinden artık cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Artık adalet ve barış istiyoruz” dedi.