Van’da 2017 tarihinde Van Büyük Şehir Belediyesi’ne kayyım atanmasından sonra yaşanan durumla ilgili haber yapmak isterken gözaltına alınan ve 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan gazeteci Arif Aslan’ın duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşma ’da ilk olarak söz alan iddia makamı Van Cumhuriyet Savcısı yargılamayla ilgili mütalaa sundu. Van semalarında uçan helikopterden, Van Büyük Şehir Belediyesi önündeki beton bloklar kadar birçok materyalin suç sayıldığı mütalaada, Aslan’ın “örgüt üyeliğinden” cezalandırılması istendi. Duruşma 4 Mart tarihine ertelendi.

‘SUÇLAMALAR GERÇEKTEN UZAK’

Duruşma sonrası konuşan Aslan, yargılamaya konu olan bütün iddiaların gazetecilik faaliyeti olduğunu belirterek, “İddianame tamamen zorlama ile hazırlanmıştır. Suçlamalar tamamen asılsızdır. Zaten suçun işlendiğine dair hiçbir belge yok. Sadece olasılıklar üzerine kurgulanmış bir suçlama var. Aynı davada yargılandığım gazeteci Selman Keleş’in bellek kartında çıkan bir fotoğrafta Van semalarında uçan bir helikopterin fotoğrafının suç unsuru olarak konulması bile suçlamaların ne kadar gerçekten uzak olduğunu gösteriyor” diye konuştu.