Gazeteci Dindar Karataş'ın sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından Mezopotamya Ajansı (MA) Van Bürosu’na da polisler tarafından baskın düzenlendi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Van 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar ile çok sayıda TEM Şube polisi, gözaltındaki MA muhabiri Karataş ile birlikte büroya gelerek, arama gerçekleştirdi.

GAZETECİYE TERS KELEPÇE

Polisler, gazeteci Karataş’ın kullandığı laptop bilgisayar ve cezaevinden gelen mektuplar ile Ajansa ait 3 harddisk ve laptop bilgisayara el koydu. Aramanın sona ermesinin ardından el konulan materyaller için tutanak tutan polisler, daha sonra gazeteci Karataş’a ters kelepçe takarak büromuzdan ayrıldı.

İKİNCİ BASKIN

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerlerin 11 Eylül’de gözaltına aldığı Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un helikopterden atılmasını belgeleriyle ortaya çıkaran ve sonrasında tutuklanan MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehbiran Abi ve gazeteci Nazan Sala’nın gözaltına alındığı 6 Ekim tarihinde de ajansa baskın düzenlenmişti. Söz konusu tarihte ajansın haber ekipmanlarına el konulmuştu.