Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç ile yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, beraberlerindeki partililerle birlikte kentteki hayvan ve saman pazarını ziyaret etti. 

İlk olarak hayvan pazarına giden HDP heyeti, burada besiciler ve tüccarların sorunlarını dinledi. Besicilerin en çok şikayet ettiği konu kendilerinden hayvan pazarına giriş ücreti alınmasına rağmen kayyım yönetimindeki belediyeden hiçbir hizmet alamamaları oldu. Yine besledikleri hayvanlar için küpe alma konusunda yaşadıkları sorunları dile getiren besiciler, Tarım İl Müdürlüğü’nün bir devlet kurumu gibi değil, adeta “çete gibi” görev yaptığını ifade etti.

SAMAN KARABORSADA 

HDP’li heyet buradaki ziyaretlerini tamamlamalarının ardından saman pazarına giderek Van Gölü Yem ve Samancılar Temin ve Tevzi Kooperatifi yöneticileri ile bir araya geldi. 

Bu yıl etkili olan kuraklık nedeniyle kentteki saman miktarının hayvan sayısına yetebilecek düzeyde olmadığından yakınan Kooperatif Başkanı Selahattin Alman, saman fiyatının artması ile birlikte ortaya çıkan karaborsacıların piyasayı çok kötü etkilemesinden şikayet etti.

Gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerin ardından basına demeç veren Milletvekili Murat Sarısaç, hükümetin yanlış hayvancılık ve tarım politikaları sonucu çok büyük mağduriyetlerin yaşandığını belirtti.  Yaşanan kuraklıktan çiftçi ve besicilerin kötü etkilediğini ifade eden Sarısaç, kentteki sınır kapısının kapalı olması ve yanlış ekonomik politikalar sonucu halkın mağdur olduğunu, kayyım politikalarıyla bu mağduriyetin daha da arttığını kaydetti. Sarısaç, bulundukları ziyaretlerde not ettikleri sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.