Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, kentte Musa Anter Parkı’nda kutlanacak 1 Mayıs Mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi. İl binasında yapılan toplantıya, 1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi bileşenlerinden DİSK Genel-İş Şube Başkanı Ömer Tekin, KESK Dönem Sözcüsü İbrahim Çelik, HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, milletvekili Muazzez Orhan, yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve mazbatası verilmeyen Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Gülcan Sağyiğit katıldı.

‘NEWROZ’DA YÜKSELEN ATEŞ 1 MAYIS’A TAŞINACAK’

Açıklamayı yapan HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, AKP-MHP iktidarının emek ve demokrasi güçlerine karşı saldırılarına dikkati çekerek, “Haramiler düzenini değiştirmek için birleşik mücadeleyi örüyoruz. Bu yılki 1 Mayıs mitingi AKP-MHP iktidarına yanıt olması amacıyla önemlidir. Bizler, 1 Mayıs’a ilişkin çalışmalarımızda, kadınların 8 Mart’taki coşkusu ve direnişini, milyonların Newroz ateşinde yükselen sesini, umudunu ve tüm dünyaya verdiği net mesajını 1 Mayıs alanlarına taşımak için çabalıyoruz” dedi. 

DÜZENİ DEĞİŞTİRME KARARLIĞIYLA

AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu ülkede hayat pahalılığının çekilmez bir hal aldığına vurgu yapan Doğan, “Bizler; emekten, barıştan ve demokrasiden yana olanları, ezilenleri, kadınları, gençleri, paryaları, proleterleri olarak umutlarımızı, gücümüzü, inancımızı bu kez bize dayatılan yoksulluk düzenini değiştirme kararlılığıyla 1 Mayıs alanlarına taşıyoruz” diye konuştu.

‘ADALETSİZ DÜZENE İTİRAMIZ VAR’

İktidarın savaş politikalarına işaret eden Doğan, böylelikle bu politikaların faturalarının halka çıkarıldığın dile getirdi. Doğan, şöyle devam etti: “AKP-MHP ittifakının alın terimizden, sofralarımızdan çalarak savaşa, işgale, hukuksuzluğa, sömürüye, talana harcadığı haklarımızı kazanmak için 1 Mayıs’ı adalet, demokrasi, emek, barış ve özgürlüğün meşalesi haline getiriyoruz. Bu adaletsiz düzene, bu sömürü sistemine, bu kirli AKP-MHP ittifakına, işimize aşımıza göz koyanlara itirazımız var. Adil, barışçıl, refah içinde yaşayacağımız demokratik bir ülke ve enternasyonal dayanışma ile güzelleşen bir dünya mümkün, biliyoruz.” 

Mitingin Musa Anter Parkı’nda saat 10.00’da başlayacağını belirten Doğan, “faşizme” karşı mücadele eden ve itirazı olan herkesi birleşik bir mücadeleye davet ettiklerinin altını çizdi.