Van Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart Pazar günü kale eteklerinde gerçekleşecek kutlamalar kapsamında bugün de Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde bildiri dağıttı. Halkların Demokratik Partisi (HJDP) Van Milletvekili Sezai Temelli ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Erciş'te esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Partililerin yoğun ilgiyle karşılandığı ziyarette Newroz'a katılım çağrısı yapıldı. 

KAYYIMA TEPKİ

Ziyaret sırasında belediyeye atanan kayyımlara tepki öne çıktı. Kent sakinleri, özellikle bozuk yolların yapılmamasından dert yandı. HDP'li Temelli, halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek, bir sonraki seçimlerde "AKP'nin isminin dahi anılmayacağını" ifade etti. 

Diyaloglar sırasında partililer etrafındaki kalabalık her geçen dakika daha da arttı. Bu sırada polisler tarafından "sosyal mesafe" uyarısı yapılması dikkati çekti. 

İPEKYOLU

HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun’un da aralarında bulunduğu ikinci partili grup, İpekyolu ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi'nde bildiri dağıttı. Kapı kapı gezen partililer, yurttaşların Newroz'unu kutlayarak, kale eteklerine davet etti. Bildiri dağıtımı sırasında birçok kişinin "hazırız" demesi dikkati çekti.  

TUŞBA

DBP, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu üçüncü grup ise, Tuşba ilçesinde bildiri dağıttı. Beyüzüm Mahallesi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda mahallede gerçekleşen bildiri dağıtımında yurttaşlar Newroz'a davet edildi.