İnfazı yakılan ve hasta tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, iki ayını geride bıraktı. Bugünkü nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve partinin Saray İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.  

'MÜCADELEDEN BAŞKA YOL YOK'

Ziyarette konuşan HDP Saray İlçe Eşbaşkan Seyfettin Özsoy, cezaevlerinde tutuklular üzerinde büyük bir hukuksuzluk yürütüldüğünü belirterek, “Bizler de aileleri ziyaret ederek destek olmak istedik. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta tutsakların bırakılması gerekiyor. Biz desteklersek ve sesimizi çıkarırsak, bu hukuksuzluğu tüm dünyaya anlatabiliriz. Yine Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Mücadelemizi yükseltmekten başka bir yol yok” dedi. 

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

HDP Sözcüsü Ebru Günay da, artık Türkiye’de adaletin olmadığını ve cezaevlerinin ölüm evlerine dönüştüğünü ifade ederek, “Tutuklu arkadaşlarımızın her biri buna karşı büyük bir direniş sergiliyor. Aileler de dışarda kaygılarını dile getirmek için direniyor. Annelerin talepleri bizim taleplerimizdir. Biz bu hak ihlallerini kabul etmiyor ve buna karşı mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Adalet Bakanı’na sesleniyoruz: Ailelerin sesini duyun ve işkence politikalarına son verin, hasta mahpusları tahliye edin. Hasta tutsaklar için geç kalınmadan harekete geçmelerini istiyoruz” diye konuştu.