CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van'ın Çatak ilçesinde iki yurttaşın operasyona çıkan askerler tarafından helikopterden atılması haberini değerlendirdi. Özel, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van Valiliği'nin konunun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamaya ilişkin, "10 gündür mesele Van’da biliniyorken dün sosyal medyada dile getirilince Van Valiliği açıklama yaptı ‘Soruşturma başlattık” diye. Sen meseleyi hepimizden 10 gün önce biliyormuşsun. Soruşturma vatandaş helikopterden düşünce yapılır, helikopterden düştüğü haber olunca başlamaz" dedi.

Özel, "Van Çatak’ta 2 vatandaşın bir iddiaya göre helikopterden atıldıkları, bir diğer iddiaya göre helikopterin gittiği yerde kendilerine yapılacak muameleden korktukları için kendilerini helikopterden atarak kurtulmaya çalıştıkları ama valiliğin “Bunlar kayalıklardaydı, biz bunları fark ettik, korkup düştüler, helikoptere aldık” şeklinde gecikmiş açıklama şüpheleri dağıtmamıştır. Hepimiz bu meselenin açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülke beyaz Toroslardan çok çekmiştir, 'biz bir şey yapmadık kendisi 7. kattan atladılar'dan çok çekmiştir. 10 gündür mesele Van’da biliniyorken dün sosyal medyada dile getirilince Van Valiliği açıklama yaptı ‘Soruşturma başlattık” diye. Sen meseleyi hepimizden 10 gün önce biliyormuşsun. Soruşturma vatandaş helikopterden düşünce yapılır, helikopterden düştüğü haber olunca başlamaz. Vali eğer soruşturmayı haberlerden sonra başlatıyorsa orada başka bir derin devlet operasyonuna alet oluyor demektir. Bu konuyu Meclis gündemine de taşıyacağız."dedi.

HDP İLE İTTİFAK AÇIKLAMASI

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi bir tane ittifak yapıyor. İstanbul'da da gördünüz. O yaptığı ittifak Türkiye'de millet ittifakıydı. İstanbul'da İstanbul ittifakına dönüştü. İstanbul'un yıllardır talan edilmesinden, imar değişikliklerinden, rüşvet çarkından sıkılmış bütün İstanbullularla temiz yönetilen bir İstanbul için bir ittifak kuruldu. İstanbul'u İstanbul ittifakı kurtardı. Türkiye'yi de Türkiye ittifakı kurtaracak. Cumhuriyet Halk Partisi yapılan bütün anket sonuçlarına göre bakıldığında baraj sorunu olmayan iki partiden bir tanesi. İttifak barajı aşmak için gerekiyor. Burada CHP'nin bugünden yarına bizim bir ittifaka ihtiyacımız var, yok gibi bir ihtimali, durumu yok. Ancak CHP'nin ittifakı millet ittifakı. O ittifak ortaklarımızla ilişkilerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Halkların Demokratik Partisi'ni 6 milyonun üzerinde aldığı oyla, meclise milletin yolladığı meşru bir parti olarak görüyoruz. Diğer siyasi partilerle ilişkilenmemizin dışında bir ilişkilenmemiz yok. Birileri istiyor diye HDP'yi şeytanlaştırıyor değiliz, birileri söylüyor diye HDP'yi ittifak ortağımız diye ilan edecek değiliz."diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN TTB'Yİ HEDEF ALMASI

Özel,"Dünkü fiziksel şiddeti MHP liderinin ve temsilcilerinin sağlık çalışanları üzerinde uyguladıkları psikolojik şiddetten de bağımsız görmüyoruz. Sağlık çalışanları ve TTB’yi birbirinden ayrıymış gibi gösterip TTB’yi terörize edenler ortaya çıkan bu tablodan mutlular mı bunu sormak lazım. 'TTB ayrı sağlık çalışanları ayrı' demek toplumdan gelen tepkiye mazeret üretmek demektir. MHP’nin yaptığı psikolojik şiddeti bugünlerde yaşananlardan ayrı görmüyoruz. Bu hedef gösteren söylemlerin çıktığı ağızlar kapatılsın. TTB’ye karşı düşmanlık sağlık emekçilerine karşı husumet içeren bu dil kapatılsın."ifadelerini kullandı.