Van’ın Beşyol Caddesi’nde daha önce elindeki mikrofonla “devlet nerede, bakan nerede? Üç gün önce 9 TL'ye aldığım leblebi, 15 TL olmuş” diyerek ekonomik krize dikkat çeken Abdullah Onar adlı esnaf,  aynı caddede yine eline megafon alarak artan zamlara tepki gösterdi. 

‘HER GÜN ZAM NE OLACAK?’

Çerçilik yaparak geçimini sağlayan Onar, çekilen görüntüsünde, AKP’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvası, markette alış veriş yapmaya davet etti. Bir yandan elindeki mikrofonu halka uzatan Onar, bir teneke yağın fiyatının 400 TL olduğunu söyledi. Onar konuşurken araya giren bir başka yurttaş da, “Biz bir teneke yağı vallahi billahi alamıyoruz” dedi. Onar konuşmasının devamında, “Köylere gidiyorum, utanarak geri dönüyorum. Ben dün akşam 60 TL aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebi 32 TL alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak?” diyerek krize isyan etti. 

POLİS MEGAFONU ZORLA ALDI

Konuşması sırasında Onar’ın yanına gelen polisler, megafonu kapatmasını istedi. Onar ise ekonomik krize ve zamlara karşı protesto eylemini gerçekleştirdiğini ve susmayacağını belirterek, polisin müdahalesine tepki gösterdi. Polis ise protesto eylemi gerçekleştiren Onar’ın elinden mikrofonu zorla aldı. 

GÖZALTINA ALINDI

 Van Valiliği’nin kentte sürekli olarak ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Onar, emniyete götürülerek ifadesi alındı. Onar, daha sonra serbest bırakıldı.