Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki, merkezi randevu sistemi ‘Alo 182’ den randevu almaya çalışan hastalara en az 10 gün sonrası için randevu veriliyor. Doktorların sevk ettiği kolonoskopi, endoskopi gibi işlemlere ise 4-5 ay sonrasına randevu tarihi verilmesi hastaların tepkisine neden oldu. Başvuran bazı hasta ve hasta yakınlarına ise ‘sabah 6’da gelin, randevunuzu alın’ deniliyor.

Van’da 28 Şubat günü hastane randevu sistemi olan ‘Alo 182’'yi arayan hasta M.S'ye 15 gün sonrası için muayene tarihi verildi. Muayene günü mide rahatsızlığı nedeniyle Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Dahiliye Polikiliniği’ne giden M.S, poliklinik doktoruna şikayetlerini anlattı. Kendisinin önceden yaşadığı mide rahatsızlığı nedeniyle de ilaç kullandığını belirten M.S'yi poliklinik doktoru bu sefer endoskopi olması için M.S'ye Gastroenteroloji servisine gidip randevu alması gerektiğini söyledi.

SAĞLIKTA 20 YIL ÖNCESİNE DÖNDÜK

Gastroenteroloji servisine giden M.S, buradan da randevu bölümüne yönlendirildi. Randevu bölümünde mide rahatsızlığı nedeniyle endoskopi randevusu talep eden hasta M.S'ye 7 Temmuz 2021 tarihine yani 113 gün sonrasına randevu günü verildi. Söz konusu randevu bölümündeki birçok hastaya da kendisi gibi aylar sonrasına randevu verildiğini belirten M.S, yaşananların tam anlamıyla, "sağlıkta devrim" değil tersine, "sağlıkta rezalet" olduğunu ifade etti.

HASTANE YETKİLİLERİ SALGINI GEREKÇE YAPTI

Konuya ilişkin Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan salgın sürecinden kaynaklı hastane randevu sisteminde gecikmeler olabileceğini belirtti.

Fırat Haber Ajansı