Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında asgari ücreti net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirledi.Yapılan bu asgari ücret zam'ından sonra yeni yıla girdiğimiz günden itibaren Akaryakıt, Elektirik, Doğalgaz ve Gıda ürünlerine peşi sıra zamlar gelmeye başladı. Pandemi ile birlikte ülkede yaşanan işsizlik ve ekonomik kriz nedeniyle yurttaşlar bu kez de ard arda yapılan zamlarla boğuşuyor.

Yapılan bu zamlardan Van'da ekmekte nasibini aldı.Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil 1 lira 25 kuruştan satılan ekmeğe 25 kuruş daha zam yaparak, 1 lira 50 kuruştan satılacağını belirtti. Alışverişe çıkan ve güne zamla uyanan yurttaşlar ise ekmeğe yapılan bu zamma tepki gösterdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da Koronavirüs kısıtlamaları kapsamında pek çok iş yeri kapalı durumda. Bu işletmeler de çalışan iş yeri çalışanları, iş yeri sahipleri ve aileleri ise ekonomik sıkıntılar içerisinde, Pandemi'nin de etkisi ile yaşanan bu zor süreçte Elektirik, Doğalgaz ve Gıda ürünlerine yapılan zamlar ise yurttaşların geçimini daha çok zora sokacak gibi gözüküyor.