Van’ın Muradiye ilçesinde 27 Mart Pazar günü “intihar” ettiği iddia edilerek ağır yaralı bir şekilde Yüzüncü Yıl Dursun Odabaş Tıp Merkezi Eğitim Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Sinem Dinçer (24) dün gece yaşamını yitirdi. Otopsi işlemlerinin ardından defnedilen Sinem’in şüpheli ölümü aydınlatılmazken, çocuğunun amcası olan V.D. , isimli erkek tarafından cinsel tacize maruz kaldığı ortaya çıktı. Sinem’in ölmeden önce ailesine çocuğunun tacize maruz kaldığını anlattığı ve bunun üzerine şikâyette bulunduğu öğrenildi. 

TACİZ FAİLİ TUTUKLANDI

Şikayetin ardından pedagog eşliğinde çocuğun beyanı doğrultusunda 25 Mart günü gözaltına alınan V.D., isimli erkeğin tutuklandığı ortaya çıktı. “Suça sürüklenen çocuk” kapsamında tutuklanan V.D.’nin sistematik bir şekilde Sinem’in çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi.  

SİNEM ÖLMEDNE ÖNCE İKİ KEZ ŞİKAYETTE BULUNMUŞ!

Çocuk yaşta tanımadığı ve kendisinden yaşça büyük Melik Dinçer ile evlendirilen Sinem’in 7 yıllık evliliği süresince sistematik olarak şiddete maruz kaldığı ve şiddetten dolayı sık sık ailesine sığındığı belirtilirken, Sinem’in iki kez karakola giderek Melik Dinçer hakkında şikayette bulunduğu da ortaya çıkan bilgiler arasında. 

TANIKLAR: OLAY GÜNÜ ÜÇ KİŞİ TARAFINDAN SÜRÜKLENEREK EVE GÖTÜRÜLDÜ

En son şikayet ettiği Melik Dinçer tarafından tehdit edilerek boşanma kararından vazgeçirildiği belirtilen Sinem’in şüpheli bir şekilde ağır yaralandığı gün olaya tanıklık eden kişilerin, evinin civarında Sinem’in üç kişi tarafından “kovalandığını” iddia etti. Edinilen bilgiye göre Sinem’in kaçtığı belirtilen üç kişi tarafından yerde sürüklenerek “intihar” ettiği öne sürülen eve götürüldüğü kaydedildi.