Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 66 yaşındaki hasta tutuklu İbrahim Alkan’a yanlış ilaç verildi. Diyabet ve kolesterol hastalığı bulunan ve 2 yıldır cezaevinde olan Alkan, verilen yanlış ilaçlar sonrası zehirlenerek revire kaldırıldı. Alkan’ın gelini Pınar Alkan, kayınpederinin yanlış ilaçlar verilmesi sonucunda ölümden döndüğünü belirterek, cezaevi idaresi ve Adalet Bakanlığı'nı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ

Kayınpederinin bir ay önce kullandığı ilaçların bittiğini ve cezaevi revirinden ilaç talebinde bulunduğunu aktaran Alkan, verilen yanlış ilaçları geri gönderdiğini ancak doktorun “senin ilaçların değişti, bunları kullan" demesi üzerine ilaçları kullandığını söyledi. Alkan, “Kayınpederim ilaçları içince zehirleniyor ve revire kaldırılıyor. Kendisi ile birlikte ilaçları da götürüyor ve doktorlara, ‘Sizin bana verdiğiniz yanlış ilaçlar nedeniyle zehirlendim’ diyor. Askerler elinden ilaçları alıp yok ediyorlar. Bu konuda kendisi de dilekçe yazarak cezaevi yönetimine durumu bildirdi. Biz de bu dilekçelerin bir örneğini talep ettik ama gardiyanlar ‘biz o dilekçeleri çöpe atıyoruz’ dediler. Kayınpederim olaydan sonra hiçbir şekilde hastaneye de götürülmedi. Maske ve eldiven talebi için tutukluların yaptıkları eylem nedeniyle de kayınpederimin ayda bir kez olan açık görüşü de yasaklandı” dedi. 

GÜNDE BİR BARDAK ÇAMAŞIR SUYU 

Koronavirüs vakalarının cezaevinde arttığını ve bu nedenle risk gurubunda olan tüm tutuklular gibi kayınpederinin de riskli grupta olduğuna dikkat çeken Alkan, “Kayınpederim de diğer tüm tutsaklar gibi hijyensiz, korumasız ölüme terk edilmiş durumda. Bunlar da yetmezmiş gibi yanlış ilaç veriliyor. Hasta tutukluları ölüme terk eden anlayış, cezaevinden maske ve eldiven talep eden tutukluları da cezalandırılıyorlar. Günde bir bardak çamaşır suyu verilmekle yetiniyorlar. Bu insanlık dışı tutumdan derhal vazgeçilmeli. Bütün hasta tutukların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.