Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı'nın sabah saatlerinde polis tarafından bariyerlerle kapatılması üzerine valilik binası önünde eylem başlatan milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan'ın bekleyişi sürüyor. Vekiller sık sık, kentte her 15 günde bir ilan edilen "eylem ve etkinlik" yasağına tepki gösterirken, polisin ablukası da genişliyor. 

RÖPORTAJA ENGEL

HDP'li Murat Sarısaç ile röportaj yapmak isteyen muhabirlerimizin de aralarında olduğu gazeteciler ise polisler tarafından "yasak" gerekçesiyle engellendi. Polisler, gazetecilerin çekim yapmasına engel olarak, alandan uzaklaştırdı. 

Bu duruma tepki gösteren HDP'li Sarısaç, engellemeye rağmen kim esnafı dolaşarak, "Her şeyi halka anlatacağız. Ne polis ne de valilik buna engel olabilir" dedi. Sarısaç, belediyelere atanan kayyımlara da tepki gösterdi. 

YASAĞA RAĞMEN HDP ÖNÜNDE EYLEM

HDP'li milletvekillerinin bekleyişi sürerken, parti binası önü de hareketlenmeye başladı. AKP'lilerin de aralarında bulunduğu bir grup, kentteki yasağa rağmen, "çocuklarının dağa kaçırıldığı" iddiasıyla parti binası önüne geldi. Polis ablukasında olan parti binasında toplananlar ise "HDP halktır halk burada" sloganları atıyor.

Parti binası civarındaki karşılıklı bekleyiş devam ediyor.