Van’da aile içi şiddet sonucunda yerleştirildiği çocuk yurdunda kayıtlı bulunan çocuk, dışarı çıktığı 31 Temmuz tarihinde Abdullah Parsak tarafından tecavüze uğramıştı. Çocuk, tecavüze ilişkin suç duyurusunda bulunmuş ve Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) verdiği ifadede sadece Abdullah Parsak değil, uzman çavuş olarak bildiği Tufan Aslanoğlu tarafından da tecavüze uğradığını anlatmıştı.  

VALİLİK UZMAN  ÇAVUŞ OLDUĞUNU YALANLADI ,SAVCILIK DOĞRULADI

Çocuğun ifadesinin ardından Abdullah Parsak 26 gün sonra gözaltına alındıktan sonra tutuklanırken, Tufan Aslanoğlu ise tutuklanmadı. Olayın açığa çıkmasının ardından Van Valiliği yaptığı açıklamada, devlet korumasındaki yurtta kalan çocuğa yönelik tecavüzü görmezken, sanıklardan uzman çavuş Tufan Aslanoğlu için “Kendi birliğimizde böyle bir isim ve kişi bulunmamaktadır” demişti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise tecavüz faili Tufan Aslanoğlu’nun, Elazığ Kovancılar Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na bağlı uzman çavuş olduğuna yer verildi.  

ÜÇ KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, tecavüze ilişkin failler hakkında “sarkıntılı yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı”, “basit yaralama” ve “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından iddianame hazırladı. Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede yer alan çocuğun ifadesinde, Abdullah Parsak isimli erkek tarafından tecavüze uğradığı belirtildi. Ayrıca çocuğun ifadesinde uzman çavuş Tufan Aslanoğlu tarafından da tecavüze uğradığı kaydedildi. İddianamede ayrıca çocuğun ifadesinde abisi C.A. tarafından şiddete maruz bırakıldığı bilgisi yer aldı. 

"NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSAMAR SUÇU"NDAN İDDANAME HAZIRLANDI

İddianamede, çocuğa şiddet uygulayan C.A.'nın “basit yaralama”, Abdullah Parsak'ın “nitelikli cinsel istismar” ile “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, uzman çavuş Tufan Aslanoğlu'nun ise “sarkıntılı yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılanmaları istendi. İddianamede hastane raporları ve telefon kayıtları da yer alırken, uzman çavuş Tufan Aslanoğlu ve C.A.’nın ilk duruşmaya zorla getirilmesi kararı verildi.

Biri uzman çavuş üç sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, 2021'de Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.