Van’ın Çatak ilçesinde askerler tarafından 11 Eylül’de işkenceyle gözaltına alınıp helikopterden atılan ve yaşamını yitiren Servet Turgut ile Mersin’de evinde tedavi gören Osman Şiban’ın yaşadıklarını kamuoyuna duyuran Mezopotamya Ajansı muhabiri Cemil Uğur, Adnan Bilen ile birlikte Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala,  9 Ekim tarihinde tutuklandı. “Devlet aleyhine toplumsal olayları” haberleştirdiği için tutuklanarak Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne konulan  gazeteci Cemil Uğur, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

‘GERÇEKLERİN DUYULMAMASI İÇİN TUTUKLANDIK’ 

Uğur, gönderdiği mesajda moralinin iyi olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “İktidarın duyulmasını istemediği gerçeklerin önüne geçmek için bizi tutukladılar. Unuttukları bir şey var; tarihte birçok iktidar gerçeği halka ulaştıran gazetecileri tutukladı fakat hiçbir zaman hakikatin sesini kısamadılar. Buna güçleri yetmez. 

TÜM BEDELLERİ VERMEYE HAZIRIZ

Bizleri tutuklamış olabilirler; fakat dışarıda hakikatin sesini halka ulaştıracak onlarca arkadaşlarımız var. Bizler; Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu ve Apê Musa’dan güç alıyoruz. Ne pahasına olursa olsun ayaklar altına alınmak istenen gazetecilik mesleğinin onurunu ayakta tutmak için tüm bedelleri vermeye hazırız. Gazetecilerin ve halkın dayanışmasıyla birlikte mesleğimize iktidara rağmen hep birlikte sahip çıkmalıyız.”