Tuşba Belediyesi'nin HDP'li meclis üyeleri Ayşe Minaz, Berken Kızılboğa ve Münir Maviş İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı.  31 Mart seçimlerinde Belediye Eşbaşkanı KHK'li olduğu gerekçesiyle mazbata AKP'li adaya verilirken, bu kez de belediye meclisine seçilen diğer eşbaşkan Ayşe Minaz'ı görevinden aldı. Ayşe Minaz ile birlikte meclis üyesi Berken Kızılboğa ve Münir Maviş görevinden alındı. Görevden alınan üç belediye meclis üyelerinin yerine ise kayyım atandığı bilgisine ulaşıldı. 

MİNAZ'DAN TEPKİ

Duruma tepki gösteren Ayşe Minaz, "Bizi siyaseten her şeyin dışına itmek, tekçi ve rantçı politikalarını hayata geçirmek istiyorlar. Bu büyük bir hukuksuzluktur. Biz orada halkın çıkarları için karşı oy kullanmadık ama bireysel çıkarlara karşı çıkıyorduk. Artık tek başlarına istediklerini yapacaklar. AKP iktidarı bölgede seçim askıya almıştır. Tüm atama yetkisi artık iktidardadır. KHK ile uğradığımız hukuksuzluk bugün ikinci kez uygulandı. Bizim Tuşba halkına olan sorumluluğumuzu ne KHK ne bakanlık belirler. Biz bir daha sandık kuruluncaya kadar halkın temsilciliğini yapacağız ve halkımızın iradesini savunacağız" dedi. 

NE OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Tuşba Belediyesi eşbaşkanlıklarına Yılmaz Berki ve Ayşe Minaz seçildi. Ancak YSK eşbaşkan seçilen Yılmaz Berki'nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesi gerekçe göstererek mazbatayı AKP'li Salih Akman'a vermişti. Minaz ilk meclis toplantısında ilkokul öğretmeni de olan AKP’li Salih Akman’ın gözlerinin içine bakarak, “Salih Hoca, sen benim öğretmenimken, arkadaşlarımızın kalemini, silgisini çalmamayı öğrettin. Ama görünen o ki sen sistem içerisinde büyük bir hırsız olmuşsun da haberin yok. En büyük hırsızlığı meğer siz yapıyorsunuz" demiş ve bu konuşma büyük bir yankı uyandırmıştı.