Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutuklulara dönük baskılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 2011 yılından bu yana cezaevinde bulunan ve son 3 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Şerafettin Demir’in, 10 Ocak'ta "arama" adı altında hücresine girerek dağıtan 10 gardiyan tarafından darp edildiğini belirtti. 

10 Ocak'ta eşi ve bir diğer oğlunun açık görüş için cezaevine gittiğini dile getiren Demir'in babası Cemal Demir, “Oğlum ve eşim Cuma günü açık görüşe gitti. İlk önce ‘sıra size gelmedi’ diyerek bekletiyorlar. Daha sonra sorduklarında Şerafettin’in hastaneye götürüldüğünü söylüyorlar. Bekledikten sonra bir odada oğlum, eşim ve tutuklu bulunan oğlum görüştürülüyor. Normalde cezaevinde bulunan tutuklularla birlikte aynı odada görüş yapılıyordu. Fakat bu sefer yalnız bir odada görüş yaptırıldı” dedi. 

’10 GARDİYAN DARP ETTİ’

Görüş esnasında eşinin oğluyla yaşadığı diyalogu aktaran baba Demir, “Eşim oğluma ‘Neyin var, neden hastaneye gittin?’ diye sormuş. Oğlum da, ‘Anne bir şeyim yok’ demiş. Eşim oğlumun elini tutunca el bölgesinde darp izlerini görüyor. Bileklerinin kıpkırmızı ve ellerinde tırnak izlerinin olduğunu görüyor. Eşimin, ‘Bunlar seni darp etmişler’ demesi üzerine oğlum her şeyi anlatıyor. ‘Sabaha karşı 10 gardiyan odamı basıp her yeri dağıttıktan sonra beni darp ettiler' diyor. Darp ettikten sonra cezaevinde bulunan revire götürmüşler ve burada rapor verilmemiş" şeklinde aktardı.

İHD'YE BAŞVURU 

Konuya dair İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuran baba Demir, "Nerede adalet? Bu yapılan zulüm, hakaret ve baskıdır. İslamiyet’tin neresinde var? Tek başına hücrede kalan bir kişiye nasıl oluyor da 10 kişi saldırır? Nerede sizin adaletiniz?” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Konuya dair aradığımız Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi ise cezaevi müdürünün yerinde olmadığını ve konuya dair bilgi verilemeyeceği söyledi.