Van'da 29 Temmuz 2019 tarihinde merkez İpekyolu ilçesine bağlı bir mahallede bulunan market işletmecisi E.B.’nin bir çocuğu tecavüze maruz bırakmaktan yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada fail “nitelikli cinsel istismar” suçundan yargılanıyor. Fail E.B., duruşmada hazır edilirken, taraf avukatları duruşmaya katıldı. 

İlk olarak savunması alınan fail E.B., çocuğun ailesi tarafından “organize bir komplo” kurulduğunu ve kendisine iftira atıldığını iddia etti. Fail ayrıca beraatını istedi. 

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmada eksik evrakların giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi yönünde karar verdi. Heyet ayrıca failin tutukluluk halinin devamına hükmederek, bir sonraki duruşmayı 10 Aralık’a erteledi. 

NE OLMUŞTRU?

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bir mahallede bir çocuk mahalle marketine alışveriş yapmaya gittiği sırada E.B. tarafından tecavüze maruz kaldı. Eve dönen çocuğun davranışları annesi tarafından fark edildi. Çocuğun, annesi ile paylaşması sonucu ortaya çıkan cinsel istismara karşı suç duyurusunda bulunuldu. Şikayet üzerine fail, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.