Van’ın Çatak ilçesinde 2018 ve 2019 yılları arasında biri 8, diğeri 14 yaşındaki iki kızına tecavüz girişiminde bulunan köy korucusu Osman Ö., çocukları daha sonra kimseye bir şey anlatmamaları için tehdit etti. Çocuklara yönelik sistematik bir şekilde sürdürülen cinsel saldırıya 2018 yılında tanık olan eşi, 14 yaşındaki kızı ile konuşarak, maruz bırakıldıklarını anlatmasını istedi. Ancak Osman Ö.’nün tehditleri nedeniyle önce yaşadıklarını anlatamayan çocuk, cinsel saldırının devam etmesi üzerine annesiyle konuşmaya karar verdi.

Çocuk, Osman Ö.’nün önce cinsel tacizine uğradığını, ilerleyen günlerde ise bu tacizlerin tecavüz girişimine vardığını anlattı. Çocuğunun anlatımları üzerine anne, şikayetçi olmaya hazırlandığı esnada Osman Ö.’nün silah ve bıçaklı tehditlerine maruz kaldı. Kadını korucu silahıyla tehdit eden Osman Ö., susmaması durumunda kendisine zarar vereceğini söyledi. 

TUTUKLANDI 

Tehditlerden korkan annenin şikayetten vazgeçmesi ise devam eden cinsel saldırıların 8 yaşındaki kızına yönelmesine neden oldu. Çocuk, yaşadıklarını anlatması üzerine anne, 25 Ekim 2021 tarihinde Osman Ö.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Osman Ö., 26 Ekim 2021’de sevk edildiği Çatak Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Tutuklu Osman Ö. hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Osman Ö.’nün iki kız çocuğuna “cinsel istismarda” ve “eşe karşı silahlı tehdit” de bulunduğu yer aldı. İddianamede, annenin savcılığa verdiği ifade de yer aldı. Anne ifadesinde, çocuklarına yönelik cinsel saldırıları tahmin ettikten sonra Osman Ö. tarafından “seni öldüreceğim” diyerek tehdit edildiğini belirtti. Tehditlerinden korktuğu için şikayetçi olmadığını ancak yıllarca vicdan azabı çektiği için şikayetçi olmaya karar verdiğini söyleyen anne, kendisini silahla tehdit eden, ayrıca çocuklarına yönelik cinsel saldırıları nedeniyle Osman Ö. hakkında şikayetçi olduğunu anlattı.

İddianamede, 14 yaşındaki çocuğun ifadelerine de yer verildi. Çocuk, babasının cinsel saldırılarına korktuğu için sessiz kaldığını ve şikayetçi olduğunu belirtti. 8 yaşındaki çocuk da, defalarca cinsel saldırıya maruz kaldığını belirtti. 

KORUCU SİLAHIYLA TEHDİT 

Toplanan deliller ve dosya kapsamında Osman Ö.’nün 2018-2019 yıllarında kızlarını birden fazla cinsel istismara uğrattığı belirtilen iddianamede, “Şüphelinin 2018 tarihinde belirlenemeyen bir tarihte eşine ‘seni öldüreceğim, bu burada kalmaz’ sözleriyle tehdit ettiği, ayrıca güvenlik korucusu olması nedeniyle kendisinde bulunan kalaşnikof marka tüfeği eşine doğrulttuğu ve yine eşinin boğazına bıçak dayadığı, şüphelinin eşine yönelik tehdit eylemlerinin aynı gün içerisinde ve kızlarına yönelik cinsel istismar eyleminin devamında gerçekleştiği, bu suretle şüphelinin sözlü ve silahla işlediği eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi. 

CİNSEL SALDIRI VE TEHDİTTEN CEZA İSTENDİ 

Şüphelinin ifadesinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtilen iddianamede, son olarak, “Şüphelinin mağdurlara yönelik cinsel nitelikteki eylemelerinin sarkıntılık düzeyini geçtiği değerlendirilmiştir. Şüphelinin cinsel istismar niteliğindeki eylemlerinin gerçekleştiği ikamet ile ilgili kolluk görevlileri tarafından tanzim edilen tespit tutanakları ve tanık beyanları ile sabit olduğunu anlaşılmakla; şüphelinin üzerine atılı çocuğun cinsel istismarı ve silahla tehdit suçlardan cezalandırılması talep olunur” ifadelerine yer verildi. 

İLK DURUŞMA MART’TA

Korucu Osman Ö’nün ilk duruşması, 29 Mart’ta Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

MA / Adnan Bilen