Van’ın Gürpınar ilçesinde 16 yaşında bir çocuk 2021 Kasım ayında korucu Faik Dural ve çiftçi Mahmut Hangül’ün cinsel saldırısına uğradı. Çocuğun yaşadıklarını öğretmenine anlatması üzerine iki fail hakkında şikayette bulunuldu. Şikayet üzerine Faik Dural ve Mahmut Hangül gözaltına alınıp, tutuklandı.

İTİRAFA RAĞMEN SERBEST 

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, korucu Faik Dural ifadesinde suçlamaları kabul etti. Mahmut Hangül ise hakkındaki iddiaları reddetti. Korucu Faik Dural verdiği ifadede suçunu itiraf ettikten iki ay sonra tahliye edilirken, Hangül’ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Korucu Dural, karakolda ve savcılıkta verdiği ifadesinde çocuğun yaşadığı eve gittiğini ve evde kimsenin olmadığını anladığı bir anda çocuğa cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Korucu Dural, ifadesinin devamında çocuğun bağırarak, kendisini iterek ve elini ısırarak kurtulduğunu belirtti. Halen cezaevinde bulunan diğer fail Mahmut Hangül ise suçlamaları reddetti. 

Her iki failin ifadelerini değerlendiren Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi, suçunu itiraf eden korucu Faik Dural’ın yaptıklarını “basit sarkıntılık” kapsamında değerlendirerek dosyasının Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesine sevk edilmesine karar verirken, suçlamaları reddeden Mahmut Hangül’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.