Hasta ve infazı yakılan tutsakların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı, Adalet Nöbeti 14’üncü gününde devam ediyor. Devam eden Adalet Nöbeti’ne 2 aile daha katıldı. STAR Kadın Derneği, ailelerin nöbet eylemini ziyaret ederek, eyleme destek verdi. Ailelerin taleplerini dinleyen STAR Kadın Derneği Başkanı Dilan Kunt Ayan, tutsak yakınlarının taleplerinin temel hak ve özgürlükler anlamında insani talepler olduğu mesajları verdi.

'DİRENİŞ KAZANACAK'

STAR Kadın Derneği üyesi Rojbin Bor, annelerin başlattıkları nöbet eylemini desteklediklerini belirterek, “Dört parça Kürdistan’da temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alınmış. Garibe Gezer şüpheli bir şekilde ölümünü gördük. Aysel Tuğluk annesinin cenazesinde ırkçı saldırıyı gördük. Kürtlerin ölüsünün dahi dini vecibeleri engelleniyor. Annelerin direnişinin yanındayız” dedi.

'CEZAEVLERİNDE CENAZELER ÇIKMASIN'

Tutuklu Nejdet Abi’nin annesi Meryem Abi, “Oğlum bir ihbar sonucu tutuklandı, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalıyor, 45 yıl ceza verdi. Oğlum rahatsız midesinde problem var. Bir anne olarak bende buradayım artık cezaevlerinde cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Yapılan zulümdür. Adalet ve eşitlik istiyoruz. Çocuklarımızı serbest bıraksınlar” diye konuştu.

'HİÇBİR ANNE AĞLAMASIN'

Tutuklu Hişyar Abi’nin annesi Zehra Abi, “Oğlum 9 aydır Malatya’da Cezaevi’nde kalıyor. Ben bir anne olarak herkese sesleniyorum bize destek çıksınlar. Bütün tutsak ailelerini buraya davet ediyorum. Cezaevlerinin kapılarını açsınlar artık hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz” sözlerini kullandı.