Van’ın Merkez İpekyolu ilçesinde Valilik binasına yakın olan Beşyol Meydanı’nda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda bir kadın ve bir erkek öldürüldü.

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Defterdarlık Caddesi üzerinde saat 15.30 sularında Zeynep.Ş, ( 47)  adlı kadın ve Veysel.C, (65) adlı erkek ateşli silahla katledildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Zeynep.Ş, ve Veysel.C, olay yerinde yaşamını yitirdi. 

Görgü tanıklarının anlatımına göre  kadına ve yanında bulunan erkeğe silahlı saldırı gerçekleştiren şahsın kadının evli olduğu erkek olduğu belirtildi. Çok sayıda polis ve sağlık ekibinin gönderildiği olay yerinde yapılan incelemelerin ardından öldürülen 2 kişinin cenazesi Van Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

Olayla ile yapılan incelemeler kapsamında Zeynep.Ş. adlı kadının evli olduğu erkek olan Mehmet Veysi,Ş.’nin (50) gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlı İlk ifadesinde “Uzun zaman öldürmek için plan yaptım. Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun’u öldürdükten sonra da kulağını kestim” dedi.

Katledilen Zeynep Ş, memleketi Bitlis’in Hizan İlçesi’nde, Veysel.C, ise Van'da toprağa verildi.(HABER MERKEZİ)