Van'ın merkez İpekyolu ilçesi Kevenli TOKİ'de 24 Aralık 2016 tarihinde evli olduğu Esat D. tarafından öldürülen Şehriban D. ilişkin yürütülen soruşturma genişletildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Şehriban'ın Öldürülmesi ile ilgili sanığın aile bireylerinden K. D, C. D ve M. D hakkında "Cinayeti azmettirme" suçundan yeni bir iddianame hazırladı.

İddianamede, sanıkların "azmettirme" suçunu nasıl ve nerede yaptıkları tek tek sıralanarak, şu ifadelere yer verildi: "İddia edilen eylemin 25.09.2016 tarihinde, evde maktul müşteki ve maktulün kardeşleri de olduğu halde, maktulün kardeşi olan T. D'in evine gelerek, bunlara hitaben 'Şehriban'ı ya siz öldüreceksiniz ya da biz öldüreceğiz' şeklinde beyanda bulundukları ve bunların ana dosya şüphelisi olan Esat'ı Şehriban'ı öldürmek için azmettirdikleri."

ŞEHRİBAN'IN MEKTUBU DA DOSYAYA EKLENDİ

Tanıkların beyanlarının yanı sıra Şehriban'ın öldürülmeden 3 ay önce, 30 Eylül 2016'da Van Baro Başkanlığı Adli Yardım Bürosu'na el yazısı ile yazdığı dilekçesi ve İki Nisan Polis Karakolu'na giderek "Eve geldiler beni ölümle tehdit ettiler, aileme ‘siz öldürmezseniz biz öldüreceğiz' dediler. Eğer benim başıma bir şey gelirse bu kişiler sorumludur" ifadelerinin yer aldığı şikayet dilekçesi de delil olarak sunuldu. Savcılık deliller ve tanık beyanları kapsamında 3 şüphelinin de ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

GELECEK DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENECEK

Davanın ilk duruşması Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Sanıklar duruşma salonunda hazır bulundu. Kimlik tesbitinin ardından başlayan ilk celsede sanıkların savunmaları alındı. Mahkeme heyeti dinlenmek üzere 4 tanığın önümüzdeki celsede hazır edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Şehriban'a ait telefonun HTS kayıtlarının incelenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 9 Temmuz'a erteledi.

jinnews