Van'da özel bir hastane tarafından naylon poşetlere konulan tıbbı atıklar, Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğüne atılıyor. Dünyayı saran koronavirüs (Kovid-19) tehdidine karşı hijyen uyarılarının yapıldığı bugünlerde gelişi güzel atılan tıbbi atıklar, adeta salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor. 

BUNU YAPAN HASTANE! 

Ajansımıza ulaşan görüntülerde bir traktörle getirilen tıbbi atıklar, hiçbir engele takılmadan çöp alanına dökülüyor. Halkın sağlığını tehlikeye atan söz konusu durumun bir hastane tarafından, hem de salgın riskine rağmen yapılması ise ayrıca hayretlere düşürüyor. 

TIBBİ ATIK TESİSİ YERİNE ÇÖPLÜĞE ATILIYOR 

Atıkların, şehir çöplüğüyle aynı bölgede bulunan tıbbi atık sterilizasyon tesisi yerine, günde binlerce kuşun konduğu ve yüzlerce kedi ile köpeğin yiyecek aradığı çöplüğe atılması ise mevcut salgın riskini daha da büyütüyor. 

KENTE 8 KİLOMETRE UZAKTA 

Şehir merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tuşba merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan çöplük alan, özellikle Beyüzümü Mahallesi ve Sıhke Gölü’nün de bulunduğu bölgeyi yıllardır yaydığı koku ve hastalık riskiyle tehdit ediyor. 

MA / Cemil Uğur