Van'da Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) 30'uncu yıldönümü dolayısıyla Van’da konser verdi. Bir otelde düzenlenmek istenen konser Valiliğin “eylem etkinlik yasağı” gerekçe gösterilerek engellemesine karşı sanatçılar HDP İl Örgütü’nün bahçesinde konser verdi. Çok sayıda kişinin katıldığı konser, yaşamını yitiren sanatçılar için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. 

Aryen Kom'um seslendirdiği ezgilerle coştu. Ardından İstanbul MKM sanatçılarından Baran Bozyel sahne aldı. Bozyel, “Sözüm ona Kürtçe ile bir sorunumuz yoktur diyenler neden MKM’nin konserlerini iptal ediyorlar. Neden Kürtçe şarkıların seslendirilmesine karşı çıkıyorlar. Tüm bunlara karşı dilimize, şarkılarımıza ve kültürümüze sahip çıkmalıyız” dedi. Bozyel daha sonra seslendirdiği ezgilere eşlik eden kitle keyifli anlar yaşadı. 

Sanatçı Şêrzat ise, yasaklar ve saldırılara karşı direnmenin gerektiğini söyledi. Şêrzat’ın sözler “Bijî Berxwodana NÇM” sloganları ile kesildi. Şêrzat, Kürt kültürüne büyük emek veren ve yaşamlarını yitirenleri anarak programı onlara ithaf ettiklerini söyledi.