Van’da yaşayan Fadıl Barıştıran'a, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta gerçekleşen patlamada ölen Yunus Emre Şen için düzenlenen anma töreninde Kürtçe, "Hemu şehide Kürdistanê ra El Fatiha" (Tüm Kürdistan şehitleri için El Fatiha) dediği gerekçesiyle "örgüt propagandası" suçlaması ile açılan davada ilk duruşmada ceza çıktı. 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada geçen yıl Karşıyaka Yeni Mahalle Mezarlığı'ndaki anmaya katılan Barıştıran’a 1 yıl hapis cezası verildi.

SURUÇ'TA KATLEDİLEN YUNUS EMRE ŞEN ÖRGÜT ÜYESİ SAYILDI 

Mahkeme kararında Şen için, "MLKP Terör örgütü üyesi" ifadesi kullanılırken, Barıştıran için de, "Karşıya Mahallesi Mezarlığı'nda yaklaşık 40 kişinin katılımıyla düzenlenen anma etkinliğinin dağılımı sırasında Kürtçe olarak 'Hemu şehide Kürdistane ra El Fatiha' şeklinde slogan attığı, sanığın söz konusu sloganı attığını ikrar ettiği, atılan sloganın içeriği itibariyle üzerine atılı terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işledi anlaşılmaktadır” denildi.

BARIŞTIRAN: ŞAŞIRMIYORUZ 

Bir yıl hapis cezasına çarptırılan ve davayı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyan Fadıl Barıştıran, kararla ilgili, “Açıkçası şaşırdım diyemem.Yunus Emre Şen Kobanê ye, çocuklara oyuncak götürdüğü sırada IŞİD tarafından katledildi. Hukukun olmadığı bir noktada yorum yapmak mümkün değil. Konuya ilişkin kovuşturmaya gerek olmadığına dair bana yazı gelmişti ama nedense yeniden dava açıldı ve ilk mahkemede tarafından ceza verildi” dedi.