Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Naim Türköz, avukatların girişimi üzerine dün akşam saatlerinde Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Hastanede tutukluların koğuşunda tutulan Türköz’ün tetkiklerinin yapıldığı öğrenildi. 

TEDAVİ BİR HAFTA GECİKTİ

Testi pozitif çıkmasına rağmen bir süre hastaneye kaldırılmayan oğlunun durumundan endişe duyan baba Süleyman Türköz, "Bayramdan önce telefondan konuştuğumuzda sesi bitkin geliyordu. ‘Neyin var’ diye sorduğumda ‘iyiyim bir şeyim yok’ diyordu. Ama geçen konuştuğumuzda durumun daha kötü olduğunu anladım. Zor konuşup, nefes alıyordu” dedi. Oğlunun tedavisinin bir hafta geciktirildiğini kaydeden baba Türköz, aynı mahallede kaldıkları bir ailenin F Tipi'nde tutuklu bulunan çocuğunun da testinin pozitif çıktığını aktardı.

Baba Türköz, “Duyduğumuz kadar F Tipi’nde birçok tutuklu karantinaya alınmış. Tedavileri yapılmıyor. Bakın geçenlerde af çıkardılar. Adalet herkese lazım. Tek tarafa değil. Hırsızı, mafyası dışarıya çıktı. Ondan yönetenlerin adil ve vicdanlı olması gerekiyor. Onun için oğlumun gerekli tedavisinin biran önce yapılmasını istiyorum” dedi. (Van/MA)